Prostreno.cz

Nepečený ovocný dort s Aperolem

Když se perlivý Aperol setká s máslovým smetanovým sýrem, rozbuší se vám srdce rychleji. O to víc vás jistě potěší, že se nemusí péct.  

S naším receptem na Aperol Spritz Cake oficiálně otevíráme novou jarní sezonu! Navíc je tento dezert mnohem jednodušší, než si myslíte. Nemusíte ani zapínat troubu: ovocný koláč s Aperolem funguje i bez pečení. 

Nepečený ovocný dort s Aperolem

Ingredience na základ

200 g máslových sušenek

100 g rozpuštěného másla

30 g jemně nasekané pomerančové kůry

Tvarohový krém:

4 plátky želatiny

200 gramů tvarohu

100 g prosátého moučkového cukru

50 ml Aperolu

100 ml Prosecca

250 ml šlehačky

Trochu červeného a žlutého potravinářského barviva

Ingredience na želé

3 plátky želatiny

100 ml Aperolu

100 ml Prosecca

30 gramů cukru

Na ozdobu:

Trochu rozdrobených sušenek

10 g jemně nasekané pomerančové kůry

Příprava

1. Sušenky na dortový základ rozdrtíme a drobenku smícháme s rozpuštěným máslem a 2/3 pomerančové kůry. Směs nalijeme do formy o průměru asi 20 cm vyložené pečicím papírem a přitlačíme lžící. Dáme asi na 15 minut vychladit do lednice.

2. Želatinu na krém připravíme podle návodu na obalu. Tvaroh smícháme s moučkovým cukrem, zahřejeme Aperol s Proseccem a želatinou (čím déle se zahřívá, tím více se odpaří alkohol) a vmícháme. Jakmile začne směs houstnout, vmícháme šlehačku.

3. Polovinu krému nalijeme na dortový základ a rovnoměrně rozetřeme. Zbylý krém obarvíme červeným a žlutým barvivem, aby vznikla oranžová, položíme na dort a rovnoměrně rozetřete. Dort dáme na cca 30 minut do mrazáku.

4. Želatinu na želé připravíme podle návodu na obalu. Aperol zahřejeme s Proseccem a želatinou. Sundáme z plotny a lžící želatinou potřeme dort. Dáme do lednice vychladit.

5. Před podáváním dort ozdobíme drobenkou ze sušenek a zbylou pomerančovou kůrou.

Zdroj: www.freundin.de/kochen-diaet-rezept-aperol-spritz-torte-frischkaese





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat