Prostreno.cz

Vyzkoušejte skvělé norské vafle

Norské vafle jsou velmi oblíbené a k chuti přijdou po celý rok. Za svou jedinečnou chuť a texturu vděčí použití podmáslí a kardamomu, které jsou tajemstvím jejich úspěchu. Tyto tenké, jemné vafle se tradičně podávají ve tvaru srdce a přelité džemem, šlehačkou nebo rømme, typem crème fraîche. Oblíbené jsou i vydatné varianty s karamelizovaným hnědým sýrem.

Neděle je jako stvořená pro vafle. V Norsku se ke kávě často jedí vafle (vaflery). Podávají se s brunostem (hnědý sýr), rømme (zakysaná smetana) a jahodovým džemem. Tohle je ale asi nejchutnější recept na vafle, které si připravíte i doma.

Jsou tak nadýchané, protože vejce se ušlehají s cukrem do pěny. A pak jsou tu zakysané mléko (nebo podmáslí) a kardamom. Ale slibujeme, že tyhle vafle budete milovat! 

Recept na super nadýchané vafle podle norského receptu s nádechem kardamomu

Těsto

125 g másla

2 vejce velikosti M

110 g cukety

300 ml mléko

150 ml zakysaného mléka nebo podmáslí

350 g mouky typu 405

1 lžičku prášku do pečiva

1/2 lžičky jedlé sody

1/2 lžičky kardamomu

tuk na vaflovač

Instrukce

1. V malém hrnci na mírném ohni rozpustíme máslo.

2. Ve velké mixovací misce vyšleháme pomocí ručního mixéru vejce s cukrem do nadýchané pěny.

3. Přidáme mléko a zakysané mléko a promícháme.

4. V druhé míse smícháme suché ingredience a postupně je prosejeme do velké mísy a mezi tím dobře promícháme.

5. Nakonec přidáme máslo a znovu promícháme, aby vzniklo hladké těsto.

6. Rozehřejeme a vymažeme vaflovač.

7. Na každou porci dáme asi vrchovatou malou naběračku těsta a pečeme, dokud vafle nezezlátnou.

8. Zdobíme jahodovou marmeládou a kopečkem smetany. Hodí se i višňový kompot nebo pečené švestky.

Zdroj: www.nordicwannabe.com/2015/02/rezept-waffeln-norwegisch-skandinavisch-einfach-schnell-waffelrezept/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat