Prostreno.cz

Originální recept na brazilskou Caipirinhu

Jak udělat perfektní Caipirinhu? Drcený led, nebo kostky ledu? Hnědý cukr, nebo bílý cukr? Máme pro vás odpovědi.

Caipirinha, pravděpodobně nejslavnější koktejl na světě, se často napodobuje, ale málokdy se kopie vyrovná originálu! Kromě svěží ovocné chuti zaujme i jednoduchostí. Pro svou oblibu se ale často prodává něco jako „caipirinha“, která s původním nápojem z Brazílie nemá mnoho společného. 

Dej mi cukr zlato!

Pro původní recepturu Caipirinha se používá bílý, rafinovaný cukr. Použití jemného, ​​bílého, rafinovaného cukru, které je běžné v Brazílii, vnáší do nápoje chuť cukrové třtiny. Hnědý třtinový cukr se mu v nemůže vyrovnat a není tak nic jiného než folklór.

Správný likér – Cachaça

Surovinou pro výrobu Cachaça je čerstvě sklizená cukrová třtina – na rozdíl od rumu, který se obvykle vyrábí z melasy z třtinového cukru. Název „Cachaça“ je chráněným označením původu, takže Cachaça vždy musí pocházet z Brazílie.

Obsah alkoholu v Cachaça je v Brazílii zákonem omezen na maximálně 48 %. Výrobou jsou známé především oblasti Oblasti Alagoas, Bahia, Minas Gerais, Rio de Janeiro a Pernambuco. Najdete tam menší farmy, které vyrábějí pálenku z cukrové třtiny tradiční ruční výrobou. Mladá pálenka je obvykle ještě bezbarvá, zatímco žluté nebo zlaté zbarvení naznačuje proces stárnutí. Cachaça se vyrábí buď průmyslově nebo tradičně a skladuje se v sudech na vyšší úrovni kvality. Ke skladování se používají místní dřeviny, které dodávají Cachaçe a tím i Caipirinhe typický nádech.

Limetky

Limety nakrájené na osminy se obvykle používají pro Caipirinhu v Evropě, zatímco v Brazílii se používají plátky limetky. Tak nebo tak: Při nákupu limetek byste se měli ujistit, že kupujete neošetřené ovoce. Není nic otravnějšího než najít dobrou Cachaçu zničenou jedovatou chutí vymačkané limetky!

Led

V Brazílii se používají kostky ledu normální velikosti. Díky tomu zůstane Caipirinha déle svěží. Naproti tomu naše barová scéna většinou používá drcený led. Ten má větší povrch, což znamená, že led rychleji taje a koktejl rychleji vychladne, ale také se rychleji zahřeje.

Caipirinha

Ingredience na 1 sklenici

cca 6–8cl Cachaça

1,5 lžičky bílého třtinového cukru

sklenici plnou kostek ledu

1 limetka

Postup

1. Omytou limetku nakrájejte na 4 až 6 měsíčků a vložte do sklenice s 1 lžičkou cukru. Poté rozmačkejte cukr a limetku dřevěným tloučkem, abyste získali šťávu a chuť.

2. Sklenici zcela naplňte ledem a přidejte Cachaçu. Pozor: Vzhledem k tomu, že ledová tříšť zabírá díky členitému povrchu více místa, můžete u této varianty sklenici naplnit až po okraj Cachaçou. Pokud používáte normální kostky ledu, doporučujeme nejprve vyzkoušet a upravit poměr limetky a pálenky podle vaší chuti.

3. Před podáváním můžete nápoj buď promíchat šejkrem, nebo lžící opatrně nabírat limetky a třtinový cukr ode dna sklenice nahoru.

4. Z ingrediencí tohoto brazilského nápoje lze vyrobit i úplně jiné kreace, například lahodná varianta dezertu. Krém Caipirinha je rychlý na přípravu a skvělý způsob, jak ukončit jakoukoli hostinu!

Zdroj: www.blog.viventura.de/originalrezept-caipirinha





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat