Prostreno.cz

Nejvhodnější druhy kaší k snídani

Kaše, jednoduchý a přitom výživný pokrm, se po staletí těší oblibě napříč různými kulturami. Ať už hledáte vydatnou snídani nebo příjemné večerní pohoštění, svět ovesných kaší nabízí rozmanitou škálu možností, které budou chutnat skoro každému a budou vyhovovat snad všem dietním preferencím. Jaké druhy existují a který je ten nejlepší?

Ovesná kaše – stará dobrá klasika

Ovesná kaše je klasická oblíbená varianta známá svou krémovou konzistencí a různorodostí v oblasti příchutí. Dá se jíst naslano i nasladko a nemusíte se omezovat ani při výběru různých posypů a dochucovadel. Při jejich přípravě obvykle stačí zalít je vroucí vodou a nechat ji nasát. Pokud ale preferujete ovesnou kaši vařit, dejte ji hrnce, přidejte vodu nebo mléko a začněte směs postupně přivádět k varu. V případě, že chcete extra dávku bílkovin, přidejte také odměrku proteinu, který směs příjemně ochutí. (1)

Následně ji doslaďte a přidejte vaše oblíbené doplňky. Nakrájejte si třeba ovoce, přidejte arašídové máslo, přisypte kokos, ořechy, pár kousků čokolády nebo přidejte nízkokalorickou polevu. (2)

Rýžová a krupicová kaše

Pokud chcete vyzkoušet něco nového nebo vám nechutná ovesná kaše, určitě zkuste kaši rýžovou. Je to vydatné jídlo, které se připravuje vařením rýže ve velkém množství vody nebo vývaru, dokud nezíská hustou, hladkou konzistenci. Často se jí v asijských zemích naslano s přísadami, jako je maso, mořské plody, zelenina a různé koření. Můžete si ji vychutnat i sladkou, tak jako byste obvykle jedli ovesnou variantu. (3)

Kdo by neznal krupicovou kaši! Mají ji rádi hlavně děti, ale neznamená to, že si ji nemůžou vychutnat i dospělí. V případě, že chcete zároveň doplnit bílkoviny, vyzkoušejte variantu se syrovátkovým proteinem. Do kaše si také můžete přidat pár kousků hořké čokolády, která se v horké kaši krásně rozteče. (4)

Pohanková, kukuřičná a ječná kaše

Méně známou je kaší je ta pohanková. Chutná příjemně po oříškách a dá se kombinovat s různými přísadami. Případně si dejte kukuřičnou variantu, která je velmi variabilní. Dá se jíst nasladko i naslano a můžete si ji ochutit dle libosti. Stejný případ je i ječná kaše. Vyrábí se z ječmene, obiloviny bohaté na vlákninu. Kaše je to vydatná a velmi chutná. (5)

Zdroje: (1) www.pastemagazine.com/food/11-comforting-porridges-from-around-the-world, (2) www.pastemagazine.com/food/11-comforting-porridges-from-around-the-world, (3) www.pastemagazine.com/food/11-comforting-porridges-from-around-the-world, (4) Názor autora, (5) www.pastemagazine.com/food/11-comforting-porridges-from-around-the-world





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat