Prostreno.cz

Domácí mandlové máslo okouzluje svou chutí

Mandlové máslo zakoupené v obchodě je poměrně drahé. Zkuste verzi pro kutily a vyrobte si svoje vlastní. Potřebujete jen mandle a mořskou sůl!

Mandlové máslo je 100 % přírodní máslo vyrobené z neloupaných mandlí, bez přidaného cukru a konzervantů. Jedná se o skvělou surovinu do domácích čokoládových pomazánek, různých sladkých receptů i na dochucení ovocných salátů. Využít se také dá ve slaných receptech. Už jste si někdy vyrobili svoje vlastní? Měli byste! Jeho chuť vás naprosto okouzlí.

Potřebné suroviny

K ruce si připravte 3 šálky syrových, nesolených mandlí a špetku mořské soli (pro zvýraznění chuti). Troubu rozehřejte na 180 stupňů Celsia, mandle dejte na plech vyložený pečicím papírem (ujistěte se, že jsou v jedné vrstvě) a pečte je přibližte 10 minut (v polovině je nezapomeňte protřepat). Po vyndání z trouby a mírném ochlazení mandle vložte do mixéru a obrňte se trpělivostí.

Aspoň 10 minut času

Někdy se to zdá být jako věčnost, ale věřte, že postupně získáte tu správnou krémovou konzistenci. Jen nespěchejte, chce to čas. Pokud váš mixér bojuje, vždy po chvilce stiskněte pauzu, mandle po stranách seškrábněte a opět pokračujte. (Celý proces může trvat zhruba 10 minut, ale čas samozřejmě závisí na vašem mixéru a jeho síle.) Pro dochucení másla lze přidat špetku skořice nebo muškátového oříšku, tekutý vanilkový extrakt, případně med či agávový sirup (vše to jsou volitelné položky).

Skladování

Hotové mandlové máslo přendejte do vzduchotěsné nádoby. Jelikož neobsahuje konzervační látky jako druh kupovaný v obchod, má svá vlastní pravidla pro ukládání. Při pokojové teplotě vydrží zhruba týden, ve spíži měsíc a v lednici plus mínus tři měsíce (před použitím jej nechte trochu zahřát). Svůj vlastní mandlový zázrak použijte na toasty, do smoothie či jako jemný, chutný dip.

Čím mandlové máslo ještě vylepšit?

Až si zkusíte tento základní recept, můžete začít s experimenty. Příště použijte jiné ořechy, třeba ty kešu či pekanové, přidejte pár hoblinek kvalitní čokolády a udělejte palačinky. S mandlovým máslem chutnají naprosto báječně.

Zdroje: www.cookieandkate.com/homemade-almond-butter-recipe/, www.detoxinista.com/how-to-make-homemade-almond-butter/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat