Prostreno.cz

Osvěžující letní drinky pro okamžité zchlazení

Venku je vedro na padnutí, čekáte návštěvu a nevíte co jí přichystat na osvěžení? Co říkáte na exotický pomerančový koktejl, kiwi překvapení, nebo mrkvovou bombu? S nimi se pitný režim plní jedna radost!

Léto přeje návštěvám přátel, sousedů a známých. Chcete se před nimi blýsknout a získat pověst skvělé hostitelky? Pak příchozím nalijte originální nealkoholický drink, na který jen tak nezapomenou. Co při horkých dnech osvěží tělo a potěší chuťové buňky?

Ovocná limonáda, ta je za pár minut

Proč limonádu kupovat, když si můžete vyrobit vlastní? Jedna z velkých výhod je jistota ohledně složení, tudíž se nemusíte obávat přítomnosti chemických látek. Jak na to? Připravte si 500 gramů čerstvého ovoce dle vlastní chuti, zhruba litr vody, šťávu z jednoho citronu a trochu medu na oslazení. Vše důkladně rozmixujte, nechte vychladit a podávejte s ledem. Snadnější už to být ani nemůže!

Melounový koktejl, po kterém se zapráší

K výrobě chutné a typicky letní dobroty budete potřebovat pouze tři ingredience a minimum času. Z melounu vykrojte malé kuličky, zbylou dužinu rozmixujte s pomerančovou šťávou a syrovátkou. Po vychlazení můžete servírovat a sklízet pozitivní ohlasy – a že jich nebude málo!

Exotický pomerančový drink, v rytmu Karibiku

Bílý písek a moře na zahradě sice nemáte, ale i tak můžete vykouzlit příhodnou atmosféru. Smíchejte pomerančovou šťávu se šťávou z maracuji, poté skleničky na sekt navlhčete na okraji a ponořte do cukru, naplňte je vyrobeným džusem a zřeďte minerální vodou. Dokonalý vizuální efekt podtrhnou brčka a nakrájené ovoce.

Zelené kiwi překvapení, něco extra

Suroviny? Nakrájené kiwi, vylisovaná šťáva z grapefruitu a z aloe vera, pár kostek ledu. Všechno důkladně promíchejte a noste na stůl. Pokud vlastní výtvor chcete ještě trochu vylepšit, přidejte do něj i kopeček zmrzliny či ledovou tříšť. Fantazii se meze nekladou!

Mrkvová bomba s banánem

Banán rozmixujte s mrkvovou a ananasovou šťávou, přihoďte kostky ledu a na ozdobu použijte plátky mrkve. V úzké dlouhé sklenici tenhle drink vypadá božsky, navíc je rychlý, lehký a nabitý vitaminy. Co víc si přát?

Zdroj: názor autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat