Prostreno.cz

Hydratační ovocné masky. Co právě teď potřebujete

Lesk jako blesk, vyrážky z tepla, pigmentace a pupínky. To jsou jen některé z letních kosmetických problémů. Zatímco se může zdát, že na všechny podobné neduhy stačí make-up a maskování, člověk může udělat mnohem víc. Požádejte o pomoc ovoce!

Pravidelně si dopřáváte sezonní ovoce? To je dobře. Je to jeden ze způsobů, jak pomoci vaší pleti. „Fruktóza“ se ale dá využít i jinak. Zužitkujte zbytky ovoce a vyrobte si některou ze tří přírodních pleťových masek, které zatočí s leskem pleti, vyživí ji zevnitř a pročistí.

Hydratační maska s mangem a semínky chia

Tato maska je vhodná pro všechny typy pleti, revitalizuje, omlazuje a hydratuje pokožku. Budete potřebovat dvě lžíce manga, jednu čajovou lžičku semínek chia a jednu čajovou lžičku gelu aloe vera.

Namočte chia semínka do jedné lžíce studené vody a nechte pár minut stát. Poté všechny ingredience umixujte na pastu a opět nechte pár minut odpočívat (protentokrát v ledničce). Poté naneste na pleť, nechte 15 minut působit a smyjte vlhkou žínkou. V závěru obličej opláchněte vodou studenou a osušte jemným ručníkem. Můžete použít hydratační krém.

Povzbuzující maska z kuskusu a citronové šťávy

Poškození sluncem? Mdlá pleť? Připravte si 2 lžíce kuskusu, 2 lžíce kakaového prášku, 3 lžíce mléka, 3 lžíce ovesného prášku, polovinu lžičky máty nebo dvě kapky esenciálního oleje a pár kapek citronu. Přes noc namočte kuskus do syrového mléka a následujícího dne jej rozemelte na pastu. Pokud nemáte prášek z ovesných vloček, přimíchejte rozmělněné ovesné vločky, mátu a citronovou šťávu.

Promíchejte, pastu aplikujte na obličej a krk (vyhněte se oblasti očí), proveďte pár krouživých pohybů a nechte 15 minut působit. Chvilku volna můžete využít i tak, že si na oči dáte plátky okurky. V závěru pastu smyjte vlhkým hadříkem, osvěžte studenou vodou, osušte ručníkem a použijte hydratační krém.

Příště zkuste spárovat banán, olivový olej a vaječný žloutek. Tahle směs taktéž povzbuzuje unavenou pleť.

Maska z avokáda pro citlivou pleť

Dužinu z jednoho avokáda smíchejte s trochou mléka a vytvořte kašičku. Tu prsty naneste na obličej, nechte 10 minut působit a opláchněte vlažnou vodou. Cítíte tu hebkost?

Kiwi pro rozjasnění pleti

Kiwi plné vitaminu C a minerálních látek pokožku báječně osvěží. A postup na masku? Rozmixujete jedno celé, oloupané kiwi a seznamte jej s kapkou medu. Toť vše. Masku nechte působit 20 minut a opláchněte. Je cítit rozdíl?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat