Prostreno.cz

Příprava křupavé klobásky bez prasklin

Taky vám párky a klobásy při vaření občas prasknou? Poznejte malé kouzlo, které tomu zabrání. Je uzené na váš vkus až příliš přesolené? I s tím si můžete snadno poradit. A stejně rychle vyzrajete i nad zdlouhavým loupáním trvanlivých salámů!

Klobásky, párky, slanina či uzené? Ty má doma skoro každý. Ale zdaleka ne všichni znají tajné fígle, se kterými se dá při jejich přípravě doslova čarovat. Co když i vám ledacos uniklo? Možná nemáte tušení, proč mít vždy po ruce cukr, mléko a mouku…

Extra křupavá klobása? Použijte cukr

Pečená křupavá klobása přímo láká k zakousnutí, viďte? Pokud ji tak máte rádi i vy, před pečením ji nikdy nezapomeňte posypat cukrem. Pokud se obáváte, že bude chutnat sladce, starosti směle hoďte za hlavu. V žádném případě nedojde ke vstřebání sladidla, ani k narušené chuti!

Stop popraskaným klobásám

Jakmile klobásy při smažení prasknou, část lahodné šťávy prostě uteče, což je velká škoda i ztráta. Jak tomu nadobro zabránit? Snadno. Ještě před pečením je spařte vařící vodou a následně dobře osušte. Skvělá prevence proti nežádoucím prasklinám je také posypání moukou.

Dejte vale prasklým párkům

Přidávat k párkům mléko? Zní to asi šíleně, ale můžeme vás ujistit, že zhruba dvě polévkové lžíce jsou jen k užitku. Díky nim totiž při vaření nikdy, ale opravdu nikdy, neprasknou! Vědět tohle dřív…

Trvanlivé salámy. Jak je zbavit slupky?

Loupání tvrdých salámů se leckdy protáhne, protože to jde ztuha a ještě po malých částech. Zkrátka o nervy! Až se do takové zkoušky pustíte příště, dejte na pár minut salám do horké vody a po vyjmutí ho nechte trochu „rozkoukat“. Odstranění slupky pak půjde snadno a hodně rychle od ruky.

Delší výdrž uzenin zaručí citron

Kupujete-li salámy vcelku, bude se vám hodit trik na prodloužení trvanlivosti. Potřete pochoutku citronovou šťávou a získejte tak pár dní k dobru. Stejný efekt zaručí i překrytí plátkem slaniny, díky které salám při skladování nevysychá a vydrží déle čerstvý.

Přesolené uzené maso. Jak to napravit?

O tom, že uzená masa bývají poněkud přesolená, se přesvědčil na vlastní chutě nejeden jedlík. Všeho moc škodí, máte stejný pocit? Pak uzené přes noc naložte do mléka. Nadbytek soli se odplaví a maso získá přirozenější chuť.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat