Prostreno.cz

Šlehačka a smetana. Kulinářské triky, které vám v kuchyni přijdou vhod

Chcete znát jméno spolehlivého zpevňovače řídké šlehačky a ingredience, které její chuť vynesou do zcela jiné kategorie? Hodit se může také recept na přípravu domácí zakysané smetany, nebo originálního doplňku do kávy!

Se šlehačkou a smetanou člověk přichází do styku poměrně často. Omáčky, pečení dobrot ke kávě, no však to znáte… Jak se ale dá taková šlehačka výborně ochutit a zpevnit? A proč není nutné starší smetanu vyhazovat? O tom možná stále nevíte… Takže, připomeňme si některé triky, třeba vám někdy přijdou vhod!

Starší smetana se ještě hodí

Koukáte na to lehce zkyslé nadělení a je vám ouvej? Klid, žádná katastrofa to není – i když jste právě v procesu přípravy omáčky a tlačí vás čas. I „unavenou“ smetanu lze zpracovat. Důkladně ji promíchejte, nebo použijte ruční šlehač. Poté ji přidejte do hrnce na finální zahuštění. Jen pozor, už ji nevařte!

Výroba smetany domácí. Rychle a snadno

Zrovna vám zakysaná smetana jako na potvoru došla? Nevadí, i s tím si poradíte levou zadní. Vmíchejte do obyčejné smetany s obsahem tuku 12 procent polévkovou lžíci citronové šťávy. Stačí už jen zamíchat a vlastnoručně vyrobený produkt je na světě.

Ledová smetana do kávy. Znáte skvělý fígl?

Možná si jako většina lidí rádi v horkých dnech pochutnáte na ledové kávě. Co vizuální stránku osvěžujícího nápoje povznést na vyšší úroveň a poskytnout i návštěvám nevšední zážitek? Nalijte zbytky smetany na vaření do výrobníku na led a jednoduše ho strčte do mrazáku. V případě potřeby budete mít originální smetanový led k dispozici!

Kávová šlehačka. Jak na to?

Šlehačka bez chuti už vás nudí? Co vám brání, abyste ji trochu vylepšili, takříkajíc, k obrazu svému? Při šlehání přidejte trochu instantní kávy, kakaa nebo mleté skořice. Ostatně, volba ingredience je zcela ve vaší režii, cokoliv se sype, bude v pořádku.

Stop řídké šlehačce. S citronem se ani nehne

Znáte to, šleháte jako o život a výsledkem je hmota nepopsatelné konzistence. Co s tím? Není-li dost pevná, pomůže několik kapek citronové šťávy. Nezapomeňte sladit moučkovým či vanilkovým cukrem, ale až na úplný závěr, ať si to mistrovské dílo nepokazíte…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat