Prostreno.cz

Triky na pečení vepřového masa. Tyhle se vám budou hodit

Citron a skořice? Skvělí parťáci, které se rozhodně vyplatí mít v kuchyni po ruce. Hlavně, když jde o vepřové! A to ještě možná nevíte, co s ním svede taková obyčejná horká voda, nebo třeba ocet. Hned vám to povíme!

Chcete vykouzlit nezapomenutelnou večeři, ale z přípravy masa máte pořád trochu obavy? Nenechte se jimi zastrašit, vždyť to není žádná věda! Obzvlášť s těmito zlepšováky, které ocení nejen začátečníci. Jak tedy udělat pečínku křehkou, jemnou či křupavou?

Správný postup, to je základ

Při vaření je samozřejmě důležité hlavně načasování. Maso tedy vyndejte z ledničky zhruba 20 minut před pečením, aby se stihlo „ohřát“ na pokojovou teplotu. Teprve po tomto zahřívacím kole ho osolte, okořeňte a vložte do předem vyhřáté trouby. Proč taková procedura? Pokrm si tak zachová šťavnatost, o čemž se při servírování přesvědčíte na vlastní chuťové buňky.

Jedinečná křupavost? Může být

Ještě nikdy jste nedocílili křupavé kůžičky na poctivém kousku vepřového? Zapomeňte na předešlé nezdary a chopte se nové příležitosti. Maso ještě před pečením spařte vroucí vodou, nařízněte na několika místech, potřete olejem, osolte a šup s tím do trouby. Povrch bude krásně křupavý, radost pohledět i ochutnat!

Prevence tuhosti. Vsaďte na ocet

Maso v troubě se samozřejmě musí podlévat, jinak se připálí a vy zůstanete o hladu. Jenže pozor, k tomuto účelu vždy používejte zásadně horkou vodu, nikoli studenou  – ta jde nechtěné tuhosti pořádně na ruku a ničí všechny šance na křehká sousta. Zdáli-se vám, že „materiál“ měkne zoufale pomalu, pokapejte tvrdohlavce lžící octa, hned to půjde rychleji.

Tajemství jemnosti spočívá v citronu

Máte po ruce citron? Výborně, právě teď se vám náramně hodí. Pokud jím pečínku ještě v syrovém stavu potřete, a necháte několik minut odležet v chladu, po konečné úpravě bude pochoutka velice jemná a příjemně poddajná. Že tenhle zlepšovák slyšíte poprvé? Můžete na něj vsadit, určitě vás nezklame.

Extra pikantnost zaručí skořice

Skořice a vepřové? Na první pohled možná prazvláštní kombinace, ale můžeme vás ujistit, že je to skvělá volba. Tučnější stranu ještě před vložením do trouby posypejte aromatickým kořením. Odměnou za vaši odvahu bude pikantní a zajímavá chuť. Tak proč se držet při zemi, když máte takové možnosti?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat