Prostreno.cz

Kuchyňské triky, které znají jenom šéfkuchaři

I když je kulinářství váš koníček číslo jedna, nechcete u plotny trávit víc času, než je nezbytně nutné? Na usnadnění práce pomocí jistých zlepšováků není vůbec nic špatného! Už jste někdy loupali zázvor lžičkou, nebo vařili led?

Milujete vaření a vítáte každý trik, který vám ušetří nervy, nebo vdechne vašemu výtvoru nádech originality? Pár bychom jich měli! Co se v kuchyni určitě vyplatí vyzkoušet?

Křišťálový led? Bez problému

Už jste si všimli, že v televizi mají všichni profíci průzračné kostky ledu? Tedy v porovnání se zásobami, které skladujete v mrazáku vy. Chcete znát jejich tajemství? Může být. Celý trik spočívá v tom, že se voda nejprve uvaří a nechá vychladnout. Až poté je čas na mrazení! A když už jsme u toho, existuje i jiný způsob, jak návštěvě vychladit drink…

Hrozny místo ledu. Proč vlastně ne?

Pořádáte party a chcete na své hosty patřičně zapůsobit? Zkuste jim místo ledu do sklenice s nápojem vhodit mražené hrozny. Svůj účel to splní a ještě to vypadá mnohem zajímavěji. Za málo peněž pořídíte vážně hodně netradiční muziky…

Loupání zázvoru. Nechte nůž v šuplíku

Oloupat zázvor někdy bývá náročné, vezmeme-li v potaz jeho prapodivný tvar a zákoutí, do nichž se nůž jen těžko dostane. Ovšem ani tak u téhle činnosti nemusíte ztrácet nervy, stačí jako „loupadlo“ použít obyčejnou čajovou lžičku. Teď už vám to půjde rychleji a hlavně podstatně jednodušeji.

Vařečka. Před čím vás zachrání?

Znáte to, připravujete omáčku či polévku, ale jakmile se od ní na moment odvrátíte, bílá pěna už pomalu přetéká z hrnce a hrozí katastrofa. Jak si pojistit, aby se to už nestalo? Položte přes okraj nádoby dřevěnou vařečku, ta celý obsah udrží bezpečně na místě!

Zmrzlina v pytlíku? Naprostá nutnost

Kolikrát už jste z mrazáku vyndali vaničku zmrzliny, která byla ale tak studená a tvrdá, že nešla ani otevřít? Tak s tímhle materiálem se dezerty dělají dost těžko. V tomhle případě svedou uzavíratelné sáčky „se zipem“ úplné divy. Mají je v každé drogerii, a pokud v nich ledovou dobrotu budete uchovávat, žádné nepříjemnosti s její manipulací už nehrozí.

Citron. Jak z něj dostat šťávu?

Položte citrusový plod na prkénko a dlaní ho prostě „poválejte“. Díky tlaku pustí více šťávy a vy se tak nepřipravíte ani o kapku. Věřte, že tenhle trik šéfkuchaři nepoužívají jen pro dramatický efekt při vaření, má to své opodstatnění!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat