Prostreno.cz

Kuchyňské triky, které znají jenom šéfkuchaři

I když je kulinářství váš koníček číslo jedna, nechcete u plotny trávit víc času, než je nezbytně nutné? Na usnadnění práce pomocí jistých zlepšováků není vůbec nic špatného! Už jste někdy loupali zázvor lžičkou, nebo vařili led?

Milujete vaření a vítáte každý trik, který vám ušetří nervy, nebo vdechne vašemu výtvoru nádech originality? Pár bychom jich měli! Co se v kuchyni určitě vyplatí vyzkoušet?

Křišťálový led? Bez problému

Už jste si všimli, že v televizi mají všichni profíci průzračné kostky ledu? Tedy v porovnání se zásobami, které skladujete v mrazáku vy. Chcete znát jejich tajemství? Může být. Celý trik spočívá v tom, že se voda nejprve uvaří a nechá vychladnout. Až poté je čas na mrazení! A když už jsme u toho, existuje i jiný způsob, jak návštěvě vychladit drink…

Hrozny místo ledu. Proč vlastně ne?

Pořádáte party a chcete na své hosty patřičně zapůsobit? Zkuste jim místo ledu do sklenice s nápojem vhodit mražené hrozny. Svůj účel to splní a ještě to vypadá mnohem zajímavěji. Za málo peněž pořídíte vážně hodně netradiční muziky…

Loupání zázvoru. Nechte nůž v šuplíku

Oloupat zázvor někdy bývá náročné, vezmeme-li v potaz jeho prapodivný tvar a zákoutí, do nichž se nůž jen těžko dostane. Ovšem ani tak u téhle činnosti nemusíte ztrácet nervy, stačí jako „loupadlo“ použít obyčejnou čajovou lžičku. Teď už vám to půjde rychleji a hlavně podstatně jednodušeji.

Vařečka. Před čím vás zachrání?

Znáte to, připravujete omáčku či polévku, ale jakmile se od ní na moment odvrátíte, bílá pěna už pomalu přetéká z hrnce a hrozí katastrofa. Jak si pojistit, aby se to už nestalo? Položte přes okraj nádoby dřevěnou vařečku, ta celý obsah udrží bezpečně na místě!

Zmrzlina v pytlíku? Naprostá nutnost

Kolikrát už jste z mrazáku vyndali vaničku zmrzliny, která byla ale tak studená a tvrdá, že nešla ani otevřít? Tak s tímhle materiálem se dezerty dělají dost těžko. V tomhle případě svedou uzavíratelné sáčky „se zipem“ úplné divy. Mají je v každé drogerii, a pokud v nich ledovou dobrotu budete uchovávat, žádné nepříjemnosti s její manipulací už nehrozí.

Citron. Jak z něj dostat šťávu?

Položte citrusový plod na prkénko a dlaní ho prostě „poválejte“. Díky tlaku pustí více šťávy a vy se tak nepřipravíte ani o kapku. Věřte, že tenhle trik šéfkuchaři nepoužívají jen pro dramatický efekt při vaření, má to své opodstatnění!






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Cottage lívance

15min
(1 hlasů)

Lívance bez vajec

15min
(1 hlasů)
Více tipů
Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba