Prostreno.cz

Kosmetické přípravky za pár korun. Navíc je už máte doma

Pokud zrovna nemáte na rozhazování nebo zrovna nemáte po ruce speciální kosmetický přípravek, vystačíte si i s tím co máte běžně doma. Takovým skvělým zdrojem nespočetných kosmetických možností skrývá vaše kuchyně i koupelna, stačí jen vědět jak toho využít. Máme pro vás několik tipů, které šetří nejen vaši kapsu, ale také vás již žádná kosmetická katastrofa nezaskočí.

S akné zatočí zubní pasta

Zrovna když to nejmíň čekáte, tak se vám objeví na obličeji červený pupínek, s tímto problémem se potýká nejen většina žen, ale i mužů. Červené pupínky nemusejí být jen problémem teenagerů, mohou se objevit téměř v jakémkoli věku. Pokud zrovna nemáte po ruce speciální přípravek, pomůže vám i obyčejná zubní pasta. Naneste malé množství pasty na pupínek, než půjdete spát, ráno pleť opláchněte a zarudnutí by mělo postupně mizet. Opakujte dle potřeby.

Cukrový peeling pro krásné rty

S podzimem přichází i problém suchých a rozpraskaných rtů. Rychlou pomoc najdete v kuchyni v cukřence. Lžičku cukru smíchejte s pár kapkami vody a vzniklou pastou rty jemně odrhněte. Poté stačí rty ošetřit běžným balzámem. Při pravidelném používání, dokonce obnovíte i přirozenou světle růžovou barvu vašich rtů.

Zuby vybělí soda

Nemáte zrovna peníze nazmar na drahé bělicí prostředky či ordinační bělení zubů? S tímto problémem si poradí obyčejná jedlá soda, stačí nanést na kartáček trochu zubní pasty a posypat jedlou sodou, s touhle super pastou stačí už jen čistit a čistit, účinek bude vidět za pár dní.

Na mastné vlasy platí dětský pudr

Pokud máte problémy s rychle mastícími vlasy, můžete si vzít na pomoc obyčejný dětský pudr. Pudr vás zachrání v nouzových případech, kdy potřebujete nečekaně rychle odejít z domu a brání vám v tom mastné vlasy. Pudrem stačí vlasy jen lehce posypat, vyčesat a skvělý look je na světě.

Na opuchlé oči vezmi si lžíci

Probudily jste se po nočním flámu s oteklýma očima a potřebujete ten den vypadat ještě k světu? Nic se neděje, sáhněte do šuplíku pro pár čajových lžiček a dejte je na pár minut do mrazáku nebo do lednice. Studené lžičky krásně schladí a zklidní vaše víčka a za několik minut uvidíte příjemnou změnu.

Domácí depilační vosk za pár korun

Depilační vosk, také nepatří zrovna k těm nejlevnějším zkrášlujícím prostředkům, pokud si chcete tyto výdaje ušetřit, můžete si udělat i vlastní a za pár korun. Hlavní ingrediencí bude obyčejný cukr.

Smíchejte 2 lžičky cukru (krystal nebo krupice), 1 čajovou lžičku medu a 1 čajovou lžičku vody. Směs zahřejte v mikrovlnné troubě po dobu 20 až 30 sekund až se změní v hustou pastu. Nechte zchladnout a poté pomocí stěrky aplikujte jako běžný depilační vosk. Místo speciálních depilačních proužků, můžete použít například gázu, kterou aplikujete na pastu. Počkejte ještě pár vteřin a poté odtrhněte proti směru růstu chloupků. Opakujte dle potřeby.

Na mastnou pleť platí bílek

Pokud máte problémy s mastnou pletí, rychlou a dostupnou pomoc najdete v kuchyni, konkrétně ve vajíčku. Vaječný bílek absorbuje přebytečný maz a také zlepšuje tón pleti. Použití je velmi snadné, bílek naneste na obličej, nechte ho zaschnout a poté dobře opláchněte vlažnou vodou. Nejlepších výsledků dosáhnete, když proceduru zopakujete 2 až 3krát týdně.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat