Prostreno.cz

Komentáře k článku

Adal Alkybok 02.12.2020

Jedině se špenátem.

Jirka 02.12.2020

Všichni, kdo ochutnali moje palačinky říkali, že jsou výborné, jsou tenké, dají se dobře smotat a mají křupavé okraje. Pro přípravu jsou o hodně jednodušší, než v uvedené receptu.. Do vyšší misky naliji 1/2 l hrnek mléka, rozbiji 2 vejce, přidám asi 6 vrchovatých lžic hladké mouky, 1 malou zarovnanou lžičku cukru a malou špetku soli. Vše rozšlehám ručním mixerem na pomalejší otáčky, těsto musí být tak husté, aby velmi pomalu stékalo z metliček, když je vytáhnu z misky, jinak dohustit moukou, nebo zředit mlékem. Těsto nechám 20-30 minut odležet a smažím, jak je výše uvedeno. Na jejich dochucení používám vše, co bylo uvedeno v receptu, obézním a diabetikům chutnají jen tak usmažené.

Tomik Jirka 02.12.2020

Jirko.Na 1/2 hrnku mléka 2 vejce? To už není palačinka,ale vaječná omeleta a ta s marmeládou není úplmě top. ;-)

Jana Jirka 03.12.2020

Pro Tomíka: Pan Jirka nepíše "na půl hrnku mléka dvě vejce"! Pan Jirka píše: "... na půllitrový hrnek mléka dvě vejce" :-)

Alena Jirka 03.12.2020

Křupavé okraje? To je jako okoralé. Mimochodem, nejlepší palačinky se pečou na palačinkovači, netrhají se, nepotřebují tuk, jsiu úžasné. Pánev schovat!

Helena 02.12.2020

aby palačinky po vychladnutí nekoraly, doporučuji přidat do těsta lžíci oleje

Zora 02.12.2020

Plněné špenátem a zapečené se sýrem v troubě

Hanka Lalikova 02.12.2020

Zda se mi zbytecne moc ingredienci v popsanem clanku...muj recept je sice od oka, ale delam je tak od svych 12 let, co mi je naucila moje mamka. Na testo: hladkou mouku (urcite zalezi jaka mouka, ne prosim nejlevnejsi z tesca...na kvalite mouky zalezi a odrazi se v chuti i strukture vyslednych palacinek), plnotucne mleko, vajicka (idealne domaci), cukr, sul. Olej repkovy nerafinovany na potreni panve. Samozrejme panev musi byt zelezna, lepe rozvadi teplo. Z 3/4 l mleka: rozkverlam metlickou 3 vejce (co ctvrtlitr, to vejce - kdyz jsou vejce opravdu velka, domaci byvaji, tak dam na 3/4 litru dve). Tento pomer vajec ku mleku a mouce je dulezity, protoze se neprichytavaji. Kdyz je bud vajec malo nebo naopak moc, palacinky se prichytavaji a trhaji. Do vajec pridam 2 PL cukru, 2 velke spetky soli, naliju 3/4 l plnotucneho mleka a metlou na snih ve velke mise dobre promicham, pomalu vsypavam za staleho michani metlou hladkou mouku (podle oka, ale chce to ridke palacinkove testo), micham metlou proto, abych do testa dostala vzduchove bublinky. Necham odstat cca 15 minut. Opekam na rozpalene panvi potrene repkovym olejem zhruba na strednim az vyssim stupni (7), kazda strana tak max. 30 vterin (chce to pouzivat stale stejnou naberacku a nalevat do panve stejne mnozstvi testa, to chce odhadnout, aby nebylo testa v panvi moc, pak jsou tluste a spatne se propekaji, tez dobre rozliti testa po panvi hraje svou roli). Palacinky maji krupavy okraj, perfektne se svinuji a chutnaji jak s marmeladou, tak tvarohem, skorici, medem...nebo na slano...

PavjÁ KUPUJI MOUKU JAKOUKOLIV A VŽDY JSOU PERFEKTNÍ,TAKŽE spíše je důležité ja ty palačinky umíme nebo ne a je to skoro u všeho vaří. nebo pečeme Kdo umí a umí a opačně.A ostatní jsou jen žvásty aby něco ostatní jen píši.m.el10 Hanka Lalikova 03.12.2020

a umí a opačně.A ostatní jsou jen žvásty aby něco ostatní jen píši.

Lenka 03.12.2020

Prasek do peciva je zbytecnost, pali po nem zaha. Staci mleko, mouka, vejce a trocha cukru.

Alice Stanislavova Lenka 03.12.2020

Prášek do pečiva palačinky hezký nadlehčuje. Ale je dobré použít prášek bez fosfátů. Je na bázi vinného kamene. K dostání v obchodech pro zdravou výživu. Po něm fakt žáha nepálí.

Milan 03.12.2020

Francouzský recept: 300 ml mléka, 3 vejce, 300g mouky, 300 ml vody. Nic víc není potřeba. Smíchat v uvedeném pořadí, nechat do druhého dne odpočinout.

PavjÁ KUPUJI MOUKU JAKOUKOLIV A VŽDY JSOU PERFEKTNÍ,TAKŽE spíše je důležité ja ty palačinky umíme nebo ne a je to skoro u všeho vaří. nebo pečeme Kdo umí a umí a opačně.A ostatní jsou jen žvásty aby něco ostatní jen píši.m.el10 Milan 03.12.2020

A voda v palačinek ,to si sranda a ještě píše,že je to prý francouz ale asi jako u nás,kdo neumí tak neumí. jako u nás i ve Francie.

Pain Milan 03.12.2020

no az na tu vodu ok, jinak se tam dava cca 5cl Rumu

Věra Milan 03.12.2020

Místo vody mléko ,přidat 3 lžíce rozpuštěného másla a 3 lžíce rumu.Smažit na popuštěném másle a jsou OK.

jj bez prášku do pečiva - hloupost ! 03.12.2020

******

Pavel10 03.12.2020

KYPŘÍCÍ PRÁŠEK DO PALAČINEK TO JE JAKO VRAŽDA,

Dani 03.12.2020

Klasický vídeňský recept - 1/4 l mléka, 12 deka mouky, 4 vejce, špetka soli, 15 min. nechat stát. Jsou tenoučké a dobře drží.

Dani Dani 03.12.2020

P. S. Bez cukru. Děláme je naslano (s masovou směsí a zapečené s ementálem navrch) i nasladko.

Jitka 03.12.2020

Můj recept: 1/2l mléka, špetka soli, 8 lžic hl.mouky, 1 žloutek, bílek vyšlehat- sníh. Mléko, mouku +žloutek vyšlehat metlou a poté lehce vmíchat sníh. Palačinky jsou jemné, nadýchané.

Amachackova002@gmail.com 03.12.2020

Dělám z hladké mouky manžel miluje palačinky jednou týdně musí být pěkně marmeláda jaká kolik

Jaruna 03.12.2020

Manžel je miluje

Otovka 03.12.2020

Děláme je naslano se šunkou a plátkovým sýrem

Helena 03.12.2020

Pro ty, kdo ještě palačinky nikdy nezkoušeli a chtěli by začít podle uvedeného návodu : dovoluji si doporučit - nezkoušejte to. Hromada nesmyslných ingrediencí a už vůbec si neumím představit, jakou chuť a konzistenci budou mít ty, kde do těsta, krom toho všeho, přihodíte ještě jahody, borůvky a přilijete 1,5 šálku javorového sirupu... Základní recept je geniálně jednoduchý, již je tu v podstatě několikrát zmíněn: na 1/4 litru mléka 1 vejce a 100 g mouky. V podstatě nic jiného nepotřebujete. Můžete nepatrně přisolit, můžete přisladit, ale vzhledem k tomu, že palačinky se smaží zásadně jako velmi tenké, výsledná chuť je daná náplní. Na sladko klasika s džemem, tvarohem, sirupem, ovocem apod., naslano např. plněné masovým hašé a přelité špenátovým krémem.

Viki Vikina Helena 23.01.2021

Určitě máte pravdu, je to přesně tak. V životě jsem sodu a podobné nesmysly do palačinek nedávala.

Anonym 03.12.2020

Nauč se první psát

Venca 03.12.2020

Nejraději je mám se špenátem. To je fakt bomba.

LADA 03.12.2020

Dělám někdy napůl hl. a polohr. mouku, přidám jen jeden vanilinový cukr, osolím, žloutky vmíchám do řídkého těsta, bílky našlehám a opatrně vmíchám. Zásadne nesladím aby se nepřipalovaly. Milujeme je odjakživa s povidlama:) ale může být i jakákoliv domácí marmeláda, jahodová, malinová meruňková, mirabelková, broskvová, z josty, černého rybízu. A když nás moc "honí mlsná" tak našlehám šlehačku a dám také dovnitř. Musí se to pak hodně rychle sníst než zřídne:) dobrou chut a hodně zdraví.

Alena LADA 03.12.2020

Určitě NE vanilínový cukr, to je chemické svinstvo. Jen vanilkový cukr! nebo vanilkovou pastu, extrakt či semínka z lusku.

mika 03.12.2020

a taky jsou dobré slané - místo cukru sůl,houby suš. nebo čerstvé na plátky a povařené, česnek, majoránka,pepř. moc dobré-říká se jim vošouchy.

Slavena Macháčková mika 03.12.2020

Vošouchy jsou z brambor.Úplně jiné jídlo.

František Jílka 03.12.2020

No nejlepší je domácí jahodový jam srolovat a nahoru ušlehanou smetanu třeba ve spreii.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat