Prostreno.cz

Spiralizér změní vaření v kulinářský zážitek

Pokud rádi vaříte zdravě a chutně, pak je pro vás spiralizér nutností! Díky této kuchyňské vychytávce proměníte i obyčejné jídlo na nevšední kulinářský zázrak.

Spiralizér je ve své podstatě kráječ ovoce a zeleniny, díky kterému si vytvoříte krásné a různě silné spirálky nebo nudličky, jež se pak dále využívají při vaření. Možná namítáte, že nemáte zapotřebí pořizovat si další „stroj“ do kuchyně, ale pokud rádi vaříte pestrá a zdravá jídla, nebudete litovat.

Správný výběr

Výrobci nabízejí mnoho druhů spiralizérů. Důležité je, aby vždy měl několik odlišných nástavců, díky kterým se dá vytvořit více různých tvarů. Například čepel pro širší nudličky je vhodná zejména na papriku, cuketu nebo celer. S dalším nástavcem zase vykouzlíte ploché spirály ve tvaru stuhy. (Ten využijete například na krájení mrkve či cibule.) Oblíbený je i nůž, který vytvoří tenoučké zeleninové nudličky velikostí připomínající špagety.

Nové a lehké přílohy

Díky této speciální úpravě zeleninu přetvoříte na nápadité a originální kousky, které můžete použít jako přílohy k hlavnímu jídlu. Děti je budou milovat! Proto spiralizér určitě patří do kuchyně každého, kdo má rád jídlo, a to hlavně to zdravé. Pokrmy připravené tímto způsobem vypadají lákavě a věřte, že pouhá změna tvaru ovlivní i celkové vnímání podávaného chodu.

Tvoření spirál

Velkým pomocníkem se vám tento kráječ stane při přípravě příloh, jako jsou sladké brambory nebo zelí. Zeleninové saláty už nikdy nebudou nudné, jelikož každého zaujmou svým nevšedním tvarem nakrájených ingrediencí. Například originální okurkový salát vykouzlíte během pár vteřin.

Cuketové špagety pro štíhlou linii

Ideální zeleninou, která tuto úpravu přímo miluje, je cuketa! Z ní rázem vytvoříte nápadité zelené špagety. (Cuketu neloupejte a v obchodě vybírejte menší kusy.) Hotové spirálky můžete dále použít do dalších receptů, ale skvělé jsou i syrové. Připravit se z nich dají například klasické boloňské špagety. Místo pšeničných těstovin použijte cuketové „nitě“, snížíte kalorickou hodnotu jídla.

Zdroj: https://downshiftology.com/easy-healthy-spiralizer-recipes/, https://inspiralized.com/the-best-beginner-recipes-for-the-spiralizer





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat