Prostreno.cz

Přezrálé ovoce je ideální pro výrobu domácí zmrzliny

Kdo by nemiloval ovocné sorbety nebo smetanové zmrzliny, a k tomu navíc ještě bez éček a konzervantů? A věděli jste, že vyrobit si kvalitní a skvěle chutnající zmrzliny můžete i v pohodlí svého domova? Vyzkoušejte naše recepty.

Ovocný sorbet s mátou

Výhoda tohoto receptu tkví především v tom, že si výsledek užijete již za necelé dvě hodiny po výrobě. Honí-li vás mlsná, je tato zmrzlina tou pravou volbou. Na výrobu ovocného sorbetu si připravte 100 g krupicového cukru, malý svazek čerstvé máty, 500 g mraženého nebo čerstvého ovoce a šťávu z jednoho citronu.

Do kastrůlku nalijte 100 ml vody a přiveďte k varu. Když je voda vřelá, přisypejte cukr a míchejte do úplného rozpuštění. Když se cukr rozpustí, vypněte plotnu a přidejte lísky máty. Ty nechte v sirupu louhovat alespoň patnáct minut. Poté mátu vyhoďte, nebo sirup i s lístky rozmixujte.

Rozmražené ovoce zbavte přebytečné vody, čerstvé nakrájejte na menší kousky, přidejte vymačkanou šťávu z jednoho citronu, a rozmixujte dohladka. Nakonec přidejte cukrový sirup a pořádně promíchejte. Sorbet rozdělte do připravených mističek a dejte do mrazničky. V té by však neměl zůstávat příliš dlouho, aby nebyl tvrdý. Ideální je cca hodina až dvě, aby dostatečně ztuhl, ale zůstal vláčný.

Smetanová zmrzlina s banány

Kdo má raději smetanové krémy, jistě neodolá banánové zmrzlině, která je smetany plná. K její výrobě si připravte čtyři zralé banány, pár kapek citronové šťávy, 50 g krupicového cukru, jeden sáček vanilkového cukru a kelímek smetany ke šlehání.

Banány nakrájejte na kousky, pokapejte citronovou šťávou, přidejte cukr a rozmixujte dohladka. Když jsou banány dokonale rozmixované, přidejte smetanu a znovu promixujte. Nejde však o to, aby se smetana našlehala, takže vám k výrobě postačí tyčový mixér. Banánovou směs nalijte do uzavíratelné misky a dejte zmrazit. Nelekejte se, když nebude zmrzlina i po několika hodinách ještě pořádně ztuhlá. Smetanovým krémům to trvá o poznání déle. Ideální je tedy připravovat ji den předem.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat