Prostreno.cz

Barevné koktejly pro naše ratolesti

Pokud míváte problém dostat do svých dětí ovoce a zeleninu, zkuste jim je naservírovat v podobě chutných a barevných koktejlů. Kromě chytrého způsobu, jak zásobit své ratolesti vitaminy, můžete koktejly zařadit do svého jídelníčku i při redukčních dietách nebo při potížích s trávením, pletí či imunitou.

Základem je mixér

Ačkoli na trhu seženete odšťavňovače, které vám vmžiku připraví chutné nápoje, dejte raději přednost kvalitnímu mixéru. Důvod je prostý. Odšťavňovač vás totiž připraví o veškeré živiny z dužiny a slupek, které jsou pro přípravu skutečně kvalitního nápoje prakticky základní surovinou. Navíc si vystačíte s kvalitnějším tyčovým mixérem, který nezabere tolik místa a nemusíte ho po použití složitě umývat.

Jaké suroviny do koktejlu patří?

Je to jednoduché – všechny, které máte rádi a zejména ty, které v lásce příliš nemáte. Trochu zvláštní, že? Jenže mnoho potravin, které nejsou mezi dětmi i dospělými příliš oblíbené, například ořechy nebo řepa či celer, se v kombinaci jiných chutí zcela ztratí, a dovolí vám tak přijmout zdravé živiny, aniž byste se trápili s tím, že vám nechutnají.

Nápoj pro očistu organismu

200 g syrové červené řepy, 200 g salátové okurky, jedno jablko, 1 lžíce smetany, lžička lněného semínka.

Řepu oloupejte a nakrájejte na menší kousky, okurku a jablko pečlivě umyjte a nakrájejte i se slupkou. Suroviny nasypte do vyšší nádoby, přisypte lžičku lněného semínka, přilijte smetanu a pořádně rozmixujte.

Nápoj pro podporu trávení

Dvě mrkve, jablko, jedno rajče, jedna červená kapie, lžička medu, lžička jablečného octa.

Mrkev oloupejte nebo pečlivě omyjte a nakrájejte na menší kusy. Kapii a jablko zbavte jader a spolu s rajčetem přidejte do nádoby k mrkvi. Přilijte ocet a med a rozmixujte dohladka.

Nápoj pro posílení imunity a regulaci hladiny cholesterolu

Čtvrt kila brokolice, jedna velká mrkev, malé jablko, jedna lžička olivového oleje. Brokolici zbavte tvrdého košťálu a rozmixujte společně s ostatními surovinami. Pro zlepšení chuti můžete přidat pomeranč nebo mandarinku.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat