Prostreno.cz

Vaření s dětmi si můžete užít všichni

Být rodičem je báječná věc, ale ne vždy jednoduchá. Například když si děti neustále stěžují na jídlo, které uvaříte. A obzvlášť frustrující je to tehdy, když jste celé dopoledne stála u sporáku. Ale díky malým užitečným radám si to můžete s dětmi užít i v kuchyni.

Jídlo by nemělo dát mnoho práce, ale za to přinést spoustu zábavy. A to už i jeho příprava. A děti vám mohou pomáhat. V ideálním případě můžete dětem zařídit vlastní šuplík nebo skřínku, kde budou jejich potřeby na vaření. A že se některé pro děti nehodí? Nevadí! S několika malými úpravami budou pro děti jako dělané. Existují na to triky, díky kterým se i dospělý ještě může něco přiučit.

Triky do „dětské“ kuchyně

Protože malé dětské ručičky by rozhodně neměly ovládat mixér nebo robot, můžete suroviny na těsto dát do zamrazovacího zipové sáčku a děti ho mohou zpracovávat. Neušpiní se ani děti, ani půlka kuchyně a vy se navíc vyhnete dětskému pláči.

Chtějí s vámi děti dělat palačinky, ale vy se bojíte, jak by zvládly nalít těsto na pánev? Povyšte přípravu palačinek na zábavu! Těsto nalijte třeba do lahvičky od kečupu a nechte děti po pánvi „malovat“.

Pečete sváteční koláč a děti chtějí pomáhat i při oddělování žloutků od bílku? To není nic pro vás, řeknete si možná. Samozřejmě – oddělit bílek a žloutek ve skořápce může být pro děti složité. Ale když použijí malý trychtýř a vyklepnou vajíčko do něj, bílek vyteče a žloutek zůstane v trychtýři.

Že je zubní nit skvělý pomocník? To bezesporu! Ale nejen v dentální hygieně – svoje využití najde i v kuchyni. Občas může být nůž pro děti velmi nebezpečný. Jak ale předejít scénám, když chce váš malý pomocník nakrájet těsto nebo upečený dort? Použijte zubní nit – na krájení v dětských ručičkách je perfektní a děti s ní zvládnou opravdu rovný řez.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat