Prostreno.cz

Co všechno se dá vyrobit v obyčejném mixéru

Mixér je opravdu všestranný kuchyňský spotřebič. Už jste si v tom svém zkusili udělat vlastní domácí limonádu, mandlové mléko nebo bylinkové pesto?

Jak často používáte mixér? Že ho máte na dně zásuvky a přijde na něj řada spíše výjimečně? Ale to je přece škoda! Vždyť v něm můžete vyrobit tolik věcí! Třeba tyhle jsou připravené za pár minut a ještě skvěle chutnají!

Limonáda přesně podle vás

Představte si limonádu, která se skládá pouze z vámi zvolených ingrediencí, neobsahuje žádnou chemii ani konzervační látky a ke všemu je zdravá. Myslíte si, ji doma nezvládnete? Ale to se pletete! Co říkáte třeba na borůvkovou, ze které načerpáte spoustu prospěšných antioxidantů? Budete potřebovat pouze šálek fialových plodů, půl litru vody a trochu medu na dochucení. Jakmile všechny přísady rozmixujete dohladka, tekutinu přecedíte přes jemné sítko. Nebo byste raději okurkovou, jahodovou nebo citronovou? Žádný problém, nahraďte borůvky tím, co máte po ruce, a postupuje stejně.

Mandlové mléko není třeba kupovat

Jistě se shodneme na tom, že mandlové mléko není právě nejlevnější. A co hůř – i v jeho složení nechybí emulgátory, stabilizátory a další složky, kterým by se člověk raději vyhnul. Proč pro něj ale chodit do obchodu, když si ho lze udělat ve vlastní kuchyni? Šálek mandlí nasypte do nádoby s vodou a nechte takto stát celou noc. Poté vodu vylijte, křupavé oříšky propláchněte a vložte do mixéru společně s dalšími čtyřmi hrnky vody. Po zhruba jedné minutě mixování na nejvyšší stupeň je mléko hotové.

Bylinkové pesto. S ním lze při vaření kouzlit

Receptů na pesto existuje požehnaně. Mezi naprostou klasiku pak jistě patří to bazalkové nebo mátové. Jedno i druhé se hodí do těstovin, omáček, ke grilované zelenině i masu. Navíc je neuvěřitelně snadné, tak proč se na něj rovnou nevrhnout? Nachystejte si 50 mililitrů olivového oleje, česnek a hrst nasekaných bylinek. Po chvilce ve jmenovaném spotřebiči je pesto na světě. Nemusíte se obávat ani experimentování a klidně využijte jakoukoli další surovinu – například sekané oříšky, slunečnicová semínka nebo sezam. Jen se po něm zapráší!





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat