Prostreno.cz

Vepřové maso na tymiánu

Dušené vepřové maso se sušeným tymiánem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 568 kJ / 135 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy3g
tuky12g

Ingredience na

  • 800 g vepřového masa - kýta,nebo plec
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 4 špetky soli
  • 500 ml vody
  • 1 a 0,5 lžičky sušeného tymiánu
  • 1 a 0,5 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 špetky mleté pálivé papriky - můžete vynechat
  • 1 a 0,5 lžíce tmavé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na sádle.
  2. Přidejte na větší kousky pokrájené maso a maso orestujte.
  3. Zaprašte paprikou, přidejte jemně nasekaný česnek a promíchejte.
  4. Maso osolte, posypte tymiánem a zalijte vodou. Duste do měkka.
  5. Vmíchejte jíšku a ještě 5 minut povařte.
  6. Podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,50g
  • Sacharidy:

    216,70g
    • Cukry:

      26,00g
  • Tuky:

    187,83g
  • Vláknina:

    85,00g

Aktivita pro spálení: 135 kcal

16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Pečená vepřová žebírka

(8 hlasů)
1h a 15min
796 kJ

Vepřové maso s křenovou omáčkou

(12 hlasů)
1h a 35min
748 kJ

Grilované ražniči

(10 hlasů)
50min
571 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso na tymiánu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat