Prostreno.cz

Čočková polévka

Luštěninové polévky či jídla bychom měli do našich jídelníčků zařazovat alespoň 1 x týdně.

Ohodnotit
(28 hlasů)
  • 50min

    10min příprava

    40min vaření

  • 463 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy18g
tuky2g

Ingredience na

  • 2 hrnky předem namočené čočky - červená čočka se, narozdíl od hnědé, nemusí namáčet a přesto je rychle uvařená
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks rajčatového protlaku (115g)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 1,5 l slabého zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte očištěnou, nakrájenou mrkev a dobře propláchnutou čočku.
  2. Zalijte vývarem a za občasného míchání vařte podle druhu použité čočky doměkka. Před dokončením vaření přidejte rajčatový protlak, podle chuti sůl a pepř, vinný ocet a cukr.
  3. Podávejte posypané petrželkou.

TIP:

Komu čočka způsobuje nadýmání, může zkusit v konečné fázi přípravy jídla přidat saturejku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čočková polévka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat