Prostreno.cz

Kachna podávaná s fíky

Vyzkoušejte netradiční recept na podávání pečené kachny.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 304 kJ / 72 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy10g
tuky2g

Ingredience na

  • 1 ks celé kachny
  • 6 špetek soli
  • 1 špetka mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 1 lžíce pomerančové kůry - nastrouhané
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 6 ks čerstvých fíků
  • 250 g hroznového vína

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Omytou, osušenou kachnu na několika místech propíchněte, třeba vidličkou.
  3. Kachnu dobře osolte a dejte do pekáčku.
  4. V misce promíchejte sojovou omáčku, skořici, zázvor, pomerančovou a citronovou kůru. Směsí kachnu důkladně potřete, posypte sezamovými semínky a pečte 90 minut.
  5. Kachnu odkryjte a dopečte přibližně 25 - 30 minut.
  6. Podávejte s čerstvými, nakrájenými fíky a hroznovým vínem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kachna podávaná s fíky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat