Prostreno.cz

Poširované hrušky

Hrušky s borůvkovou omáčkou.

Ohodnotit
(21 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 810 kJ / 193 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy38g
tuky5g

Ingredience na

  • 4 ks středně zralé hrušky
  • 800 ml vody
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 5 lžic citronové šťávy
  • 2 ks tyčinky skořice
  • 6 ks hřebíčků
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 250 g borůvek
  • 1 lžíce citronové kůry - jemně strouhané
  • Na ozdobu
  • 1 větvička máty

Postup přípravy

  1. Do vhodného hrnce nalijte vodu, přidejte cukr, citronovou šťávu, skořici a hřebíček. Povařte, až se rozpustí cukr.
  2. Přidejte hrušky a na mírném ohni povařte 6 až 10 minut - podle zralosti hrušek. Odstraňte z tepla a nechte hrušky vychladnout.
  3. Do rendlíku nalijte 180 ml šťávy, ve které jste vařili hrušky.
  4. Šťávu zahřejte a za stálého míchání přidejte škrob. Míchejte, až se škrob rozpustí.
  5. Přidejte borůvky a citronovou kůru. Podle chuti můžete přidat lžičku medu.
  6. Vařte 4 - 5 minut, borůvky by měly zůstat co nejvíc vcelku.
  7. Hrušky podávejte s borůvkami, ozdobené kouskem máty.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,18g
  • Sacharidy:

    388,70g
    • Cukry:

      124,05g
  • Tuky:

    20,07g
  • Vláknina:

    70,10g

Aktivita pro spálení: 193 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Čokoládový dezert s malinami

(14 hlasů)
30min
1246 kJ

Cuketová bábovka

(21 hlasů)
1h a 20min
1206 kJ

Kokosová bábovka

(17 hlasů)
1h a 30min
1251 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Poširované hrušky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat