Prostreno.cz

Polévka z cizrny

Jemná luštěninová polévka zahuštěná ovesnými vločkami.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 268 kJ / 64 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky2g

Ingredience na

  • 300 g cizrny
  • 1,5 l vody
  • 1 a 0,5 lžíce másla
  • 1 ks malé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce jemných ovesných vloček
  • 2 snítky saturejky - nebo lžička sušené
  • 1 špetka soli

Postup přípravy

  1. Cizrnu den předem propláchněte a pak namočte do studené vody.
  2. Druhý den vodu slijte a luštěninu uvařte doměkka v čerstvé vodě se saturejkou.
  3. Zvlášť v rendlíku na másle orestujte cibulku, přidejte drobně nasekaný česnek a po chvilce i jemné ovesné vločky. Vše krátce na mírném ohni restujte.
  4. Vločky s cibulkou vmíchejte do polévky, polévku krátce povařte, podle chuti osolte a nechte pod poklicí 5 minut dojít.

TIP:

Do polévky můžete přidat kostku zeleninového vývaru.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z cizrny

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat