Prostreno.cz

Polévka z hub enoki

Krémová, luxusní houbová polévka z exotických hub.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 401 kJ / 95 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy5g
tuky7g

Ingredience na

  • 150 g hub enoki
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • 500 ml mléka
  • 400 ml 33% smetany
  • 120 g smetanového sýra - nebo 100 g tvrdého, strouhaného sýra
  • 0,5 svazku zelené petrželky
  • 2 špetky hrubě mletého pepře
  • 1 špetka mořské soli

Postup přípravy

  1. V hrnci na másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli.
  2. Přilijte mléko, smetanu a nechte projít varem.
  3. Vmíchejte houby, dochuťte solí a pepřem.
  4. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku a sýr, sýr polévku zahustí.

TIP:

Houby enoki pocházející z Japonska, jsou to porcelánově bílé, jemné houbičky se sametovou nohou a malými hlavičkami a ovocno-ořechovou chutí. Jsou lahodné a hlavně hodně zdravé. Pro svoji křehkost a lahodnost se přidávají syrové do polévek a salátů, ale můžete je i tepelně upravit. Houby Enoki koupíte ve větších marketech.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z hub enoki

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat