Prostreno.cz

Omeleta s květákem

Omeletu můžete podávat jako svačinu, nebo jako hlavní chod.

Ohodnotit
(43 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 780 kJ / 186 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy5g
tuky13g

Ingredience na

  • 250 g květáku
  • 1 ks malého pórku - pouze bílá část
  • 2 plátky anglické slaniny
  • 2 lžíce tvrdého sýra - nastrouhaného
  • 4 ks vajec
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 0,5 lžičky kypřícího prášku
  • 3 lžíce nasekané pažitky - + na posypání
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na smažení
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Květák vařte 5 minut v osolené vodě, pak přelijte studenou vodou sceďte a nechte dobře okapat.
  2. Květák nasekejte a dejte do mísy, přidejte pokrájený pórek, na kostičky nakrájenou slaninu, sýr, vejce, mouku, kypřící prášek, nasekanou pažitku, podle chuti osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo, pak nalijte do pánve připravenou směs.
  4. Pečte, až začnou vejce tuhnout.
  5. Omeletu otočte pomocí dvou obraceček, nebo pomocí talíře a dopečte.
  6. Podávejte se zeleninovým salátem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    113,40g
  • Sacharidy:

    165,16g
    • Cukry:

      10,34g
  • Tuky:

    251,16g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 186 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí polévka

(3 hlasů)

Tofu marinované v pivu

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Omeleta s květákem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat