Prostreno.cz

Omeleta s květákem

Omeletu můžete podávat jako svačinu, nebo jako hlavní chod.

Ohodnotit
(42 hlasů)
sun
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 782 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy4g
tuky13g

Ingredience na

  • 250 g květáku
  • 1 ks malého pórku - pouze bílá část
  • 2 plátky anglické slaniny
  • 2 lžíce tvrdého sýra - nastrouhaného
  • 4 ks vajec
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 0,5 lžičky kypřícího prášku
  • 3 lžíce nasekané pažitky - + na posypání
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na smažení
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Květák vařte 5 minut v osolené vodě, pak přelijte studenou vodou sceďte a nechte dobře okapat.
  2. Květák nasekejte a dejte do mísy, přidejte pokrájený pórek, na kostičky nakrájenou slaninu, sýr, vejce, mouku, kypřící prášek, nasekanou pažitku, podle chuti osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo, pak nalijte do pánve připravenou směs.
  4. Pečte, až začnou vejce tuhnout.
  5. Omeletu otočte pomocí dvou obraceček, nebo pomocí talíře a dopečte.
  6. Podávejte se zeleninovým salátem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Omeleta s květákem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat