Nákyp z celozrnného pečiva
Vydatná víkendová snídaně, nebo svačina.
-
1h a 15min
30min příprava
45min vaření
-
816 kJ / 195 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny8g
sacharidy30g
tuky2g
Ingredience na
- 5 ks
celozrnného pečiva
- 500 ml
neslazeného sójového mléka
- 0,5 lžičky
mletého pepře
- 3 ks
vajec
- 2 lžíce
čerstvého kopru
- nasekaného
- 1 lžička
hořčičných semínek
- 0,5 lžičky
soli
- 3 ks
bílků
- Na vymazání
- 1 lžička
másla
Postup přípravy
- Menší zapékací misku vymažte máslem.
- Pečivo nakrájejte na větší kostky a nasypte je do misky.
- Ve středně velké míse ušlehejte zbývající ingredience, kromě bílků.
- Směsí zalijte kostky chleba, zakryjte fólií a nechte v chladu nejméně 6 hodin nebo přes noc.
- Před pečením vmíchejte k pečivu sníh vyšlehaný z bílků.
- Pečte 30 - 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
- Podávejte teplé.