Prostreno.cz

Polévka z hlávkového salátu

Recept na jarní polévku za pár korun.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 440 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky5g

Ingredience na

  • 1 ks nakrájené cibule
  • 2 ks lodyhy naťového celeru
  • 4 ks nakrájených brambor
  • 1 lístek bobkového listu
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 1 ks hlávkového salátu
  • 5 lžic másla
  • 2 ks žloutků
  • 6 lžic smetany
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička mletého barevného pepře

Postup přípravy

  1. Na 3 lžících rozehřatého másla nechte zesklovatět cibuli, přidejte drobně nakrájenou celerovou nať, brambory a bobkový list. Zalijte vývarem a vařte, až změknou brambory. Vyndejte bobkový list a polévku rozmixujte.
  2. Na 2 lžících másla orestujte natrhané listy omytého salátu a přidejte do polévky. Přidejte smetanu, podle chuti osolte, přidejte rozšlehané žloutky, prohřejte a odstavte z ohně.
  3. Na talíři posypte barevným pepřem a ozdobte lístky hlávkového salátu.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z hlávkového salátu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat