Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Krémová dýňová polévka

Mikeš
7hlasů
Hodnotit

45min

20min příprava

25min vaření

402 kJ

energetická hodnota na 100g

105 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky6g sacharidy3g bílkoviny

Krémová polévka s čedarem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,2 l domácího kuřecího vývaru
  • 300 g dýně - nejlépe Hokaido
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 0,5 lžíce hnědého cukru
  • 2 špetky chilli - můžete vynechat
  • 0,5 lžičky kari koření
  • 2 špetky sušeného oregana
  • 200 ml smetany
  • 150 g strouhaného sýra čedar

Postup přípravy

  • Omytou dýni nakrájejte na kostičky (semínka vyndejte).
  • V hrnci na oleji s máslem dýni orestujte spolu s cukrem.
  • Zalijte vývarem, přidejte kari koření, oregano a vařte 20 minut, až je dýně měkká.
  • Polévku rozmixujte, nemusíte až do hladka, je dobré nechat v polévce pár celých kousků dýně.
  • Do polévky přidejte smetanu a vařte ještě 5 minut.
  • Podávejte posypané sýrem a špetkou chilli.
TIP:

Smetanu můžete použít 33%,nebo smetanu na vaření.

Mrkvový salát s červenou řepou

Mrkvový salát s červenou řepou

1 hlas
45min 333kJ 70 Kč
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

1 hlas
15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

17 hlasů
40min 271 kJ 50 Kč
Rybí polévka

Rybí polévka

16 hlasů
1h a 50min 357 kJ 160 Kč
Chlebová polévka

Chlebová polévka

22 hlasů
25min 593 kJ 80 Kč
Polévka z tresky

Polévka z tresky

12 hlasů
40min 138 kJ 95 Kč
Bramborový krém

Bramborový krém

23 hlasů
45min 158 kJ 50 Kč
Italská rybí polévka

Italská rybí polévka

16 hlasů
1h a 5min 253 kJ 110 Kč

Články nejen o vaření