Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Krémová dýňová polévka

Mikeš
7hlasů
Hodnotit

45min

20min příprava

25min vaření

399 kJ

energetická hodnota na 100g

105 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky6g sacharidy3g bílkoviny

Krémová polévka s čedarem.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1,2 l domácího kuřecího vývaru
  • 300 g dýně - nejlépe Hokaido
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 0,5 lžíce hnědého cukru
  • 2 špetky chilli - můžete vynechat
  • 0,5 lžičky kari koření
  • 2 špetky sušeného oregana
  • 200 ml smetany
  • 150 g strouhaného sýra čedar

Postup přípravy

  • Omytou dýni nakrájejte na kostičky (semínka vyndejte).
  • V hrnci na oleji s máslem dýni orestujte spolu s cukrem.
  • Zalijte vývarem, přidejte kari koření, oregano a vařte 20 minut, až je dýně měkká.
  • Polévku rozmixujte, nemusíte až do hladka, je dobré nechat v polévce pár celých kousků dýně.
  • Do polévky přidejte smetanu a vařte ještě 5 minut.
  • Podávejte posypané sýrem a špetkou chilli.
TIP:

Smetanu můžete použít 33%,nebo smetanu na vaření.

Kachní prsa se zeleným pepřem

Kachní prsa se zeleným pepřem

9 hlasů
1h a 5min 451kJ 270 Kč
Zeleninové placky

Zeleninové placky

7 hlasů
55min 743kJ 75 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

17 hlasů
40min 271 kJ 50 Kč
Rybí polévka

Rybí polévka

15 hlasů
1h a 50min 340 kJ 160 Kč
Chlebová polévka

Chlebová polévka

21 hlasů
25min 591 kJ 80 Kč
Polévka z tresky

Polévka z tresky

12 hlasů
40min 134 kJ 95 Kč
Bramborový krém

Bramborový krém

21 hlasů
45min 158 kJ 50 Kč
Italská rybí polévka

Italská rybí polévka

16 hlasů
1h a 5min 162 kJ 110 Kč

Články nejen o vaření