Prostreno.cz

Rybí polévka

Vánoční, krémová rybí polévka.

21.11.2016 lanvin
1h a 50min

35min příprava

1h a 15min vaření

470 kJ / 112 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z ryb si uvařte rybí vývar. Uvařený vývar sceďte.
  2. Na rozehřátém másle orestujte nakrájenou zeleninu.
  3. Jakmile má zelenina zlatavou barvu, přidejte dvě lžíce hladké mouky a vymíchejte jíšku.
  4. K hotové jíšce postupně přilévejte vývar a důkladně míchejte.
  5. Přidejte nastrouhaný muškátový oříšek a 15 minut vařte.
  6. Polévku zjemněte smetanou, přidejte do ní obrané rybí maso, podle chuti osolte, opepřete a přisypte najemno nasekaný kopr.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    256,06 g
  • Sacharidy:

    85,95 g
    • Cukry:

      25,27 g
  • Tuky:

    110,68 g
  • Vláknina:

    13,70 g

Aktivita pro spálení:

393 kcal
49

minut jízdy na kole

37

minut běhu

117

minut uklízení





Podobné recepty

Thajská kuřecí polévka

(9 hlasů)
1h a 5min
286 kJ

Sýrová polévka

(15 hlasů)
45min
220 kJ

Hrášková polévka s mátou

(11 hlasů)
30min
220 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

rybí filé z tresky

82 kcal / 100g
B18 g
S0,1 g
T0,4 g

celer

16 kcal / 100g
B0,49 g
S3 g
T0,16 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba