Prostreno.cz

Polévka z červené čočky

Čočková polévka s uzeným tofu.

Ohodnotit
(14 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 273 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky1g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, cibuli posypte paprikou, promíchejte a zalijte vodou.
  2. Přidejte propláchnutou červenou čočku a vařte téměř do rozvaření, přibližně 15 minut.
  3. Před koncem vaření přidejte do polévky miso pastu.
  4. Nakonec přidejte nastrouhané uzené tofu, majoránku, utřený česnek, nechte projít varem a odstavte.
  5. Podávejte ozdobené snítkou petrželky.
  6. Polévka je zahuštěná rozvařenou čočkou, je sytá a její předností je zejména rychlá příprava díky vlastnostem červené čočky.

TIP:

Miso je tradiční japonská kořenící pasta, koupíte v prodejnách zdravé výživy, nebo v marketech.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,90g
  • Sacharidy:

    258,40g
    • Cukry:

      13,50g
  • Tuky:

    113,03g
  • Vláknina:

    63,00g

Aktivita pro spálení: 65 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Chlebová polévka

(22 hlasů)
25min
506 kJ

Bramborový krém

(23 hlasů)
45min
155 kJ

Italská rybí polévka

(16 hlasů)
1h a 5min
217 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z červené čočky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat