Prostreno.cz

Polévka z červené čočky

Čočková polévka s uzeným tofu.

Ohodnotit
(13 hlasů)
sun
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 238 kJ / 57 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy9g
tuky1g

Ingredience na

  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 0,5 lžičky mleté červené papriky
  • 1,5 l vody
  • 1 hrnek červené čočky
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 1 lžíce rýžové miso pasty
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 150 g uzeného tofu
  • Na ozdobu
  • 6 snítek zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, cibuli posypte paprikou, promíchejte a zalijte vodou.
  2. Přidejte propláchnutou červenou čočku a vařte téměř do rozvaření, přibližně 15 minut.
  3. Před koncem vaření přidejte do polévky miso pastu.
  4. Nakonec přidejte nastrouhané uzené tofu, majoránku, utřený česnek, nechte projít varem a odstavte.
  5. Podávejte ozdobené snítkou petrželky.
  6. Polévka je zahuštěná rozvařenou čočkou, je sytá a její předností je zejména rychlá příprava díky vlastnostem červené čočky.

TIP:

Miso je tradiční japonská kořenící pasta, koupíte v prodejnách zdravé výživy, nebo v marketech.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z červené čočky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat