Prostreno.cz

Pečená jehněčí kýta

K velikonocům patří jehněčí, vyzkoušejte jehněčí kýtu s mandlemi.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 2h a 55min

    25min příprava

    2h a 30min vaření

  • 709 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy4g
tuky14g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Sádlo nechte rozehřát v pekáči.
  3. Jehněčí kýtu osolte, opepřete, položte do pekáče a ze všech stran opečte.
  4. K masu přidejte nakrájenou cibuli a celé stroužky česneku. V misce důkladně promíchejte vývar, jablečný ocet, dijonskou hořčici, šalvěj,tymián, koření garam masala a maso přelijte, maso přikryjte a pečte v troubě přibližně 2 hodiny, nebo dokud maso nezměkne a snadno se odděluje od kosti.
  5. Když je maso skoro měkké, posypte ho nasekanými mandlemi.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kýta

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat