Prostreno.cz

Fazolový salát

Sytý salát ze dvou druhů fazolí.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 464 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy10g
tuky7g

Ingredience na

  • 300 g fazolových lusků
  • 0,5 lžičky soli k blanšírování fazolí
  • 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu - á 400 g
  • 1 ks bílé cibule
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 70 ml olivového oleje
  • 1 lžíce javorového sirupu - nebo medu
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. Fazolové lusky blanšírujte 5 minut ve vařící osolené vodě, pak lusky sceďte a dejte na minutu do ledové vody.
  2. Scezené lusky nakrájejte a dejte je do misky.
  3. Červené fazole propláchněte studenou vodou a nechte je dobře okapat.
  4. Okapané červené fazole přidejte do misky.
  5. K fazolím přidejte drobně nakrájenou, oloupanou cibuli.
  6. V malé misce prošlehejte ocet, olej, javorový sirup, nebo med, sůl a mletý pepř.
  7. Ochucený olej přidejte k fazolím a promíchejte je.
  8. Salát je dobré nechat odležet do druhého dne.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Fazolový salát

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat