Fazolový salát
Sytý salát ze dvou druhů fazolí.
-
35min
25min příprava
10min vaření
-
464 kJ / 111 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy10g
tuky7g
Ingredience na
- 300 g
fazolových lusků
- 0,5 lžičky
soli k blanšírování fazolí
- 1 plechovka
červených fazolí ve slaném nálevu
- á 400 g
- 1 ks
bílé cibule
- 2 lžíce
jablečného octa
- 70 ml
olivového oleje
- 1 lžíce
javorového sirupu
- nebo medu
- 2 špetky
soli
- 2 špetky
mletého bílého pepře
Postup přípravy
- Fazolové lusky blanšírujte 5 minut ve vařící osolené vodě, pak lusky sceďte a dejte na minutu do ledové vody.
- Scezené lusky nakrájejte a dejte je do misky.
- Červené fazole propláchněte studenou vodou a nechte je dobře okapat.
- Okapané červené fazole přidejte do misky.
- K fazolím přidejte drobně nakrájenou, oloupanou cibuli.
- V malé misce prošlehejte ocet, olej, javorový sirup, nebo med, sůl a mletý pepř.
- Ochucený olej přidejte k fazolím a promíchejte je.
- Salát je dobré nechat odležet do druhého dne.