Ingredience na
- 4 ks
celých pečených konzervovaných červených paprik
- 300 g
cherry rajčat
- nejlépe červené a žluté
- 1 ks
červené cibule
- 1 snítka
čerstvého tymiánu
- Na posypání
- 1 hrst
zelené petrželky
- nasekané
- Na zálivku
- 50 ml
řepkového oleje
- 2 lžíce
citronové šťávy
- 1 stroužek
česneku
- prolisovaného
- 1 špetka
soli
- 1 špetka
chilli vloček
- 0,5 lžičky
pískového cukru
TIP:
Papriky si můžete připravit i doma. Papriky pečte nasucho v troubě předehřáté na 200 °C asi půl hodiny, dohněda. Poté je vyndejte a na 20 minut přikryjte alobalem (nebo vložte do igelitového sáčku). Pak papriky oloupejte, překrojte a zbavte jádřince.