Prostreno.cz

Grilovaná ryba s dušenou cibulí

Grilovanou rybou ochucenou olivovým olejem s rozmarýnem, podávanou s dušenou zeleninou, vytvoříte klasické jídlo ve středomořském stylu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    30min příprava

    20min vaření

  • 438 kJ / 104 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • 1,5 kg ryby - například pražma
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 4 špetky soli
  • 3 ks velké cibule
  • 1 ks mrkve
  • 4 lžíce másla - na přípravu zeleniny
  • 2 ks nakládaných paprik kozí rohy
  • Na posypání
  • 0,5 svazku petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Rybu na několika místech nařízněte ostrým nožem.
  2. Olej promíchejte s rozmarýnem, prolisovaným česnekem a solí.
  3. Rybu potřete ochuceným olejem a nechte pár minut odležet.
  4. Oloupanou cibuli a mrkev nakrájejte na tenké plátky, kozí rohy nakrájejte na nudličky a zeleninu poduste na másle přibližně 10 mnut.
  5. Rybu opečte na středně předehřátém grilu. Při grilování potírejte rybu ochuceným olejem. Doba grilování závisí na velkosti ryby.
  6. Podávejte posypané petrželkou.

TIP:

Kdo má rád bazalku, může zaměnit za petrželku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilovaná ryba s dušenou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat