Prostreno.cz

Polévka z mletého krůtího masa

Sytá polévka, která se podává jako hlavní chod.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 227 kJ / 54 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 400 g mletého krůtího, nebo kuřecího masa
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 200 g dýně Hokaido
  • 1 ks cibule
  • 3 ks oloupanýh rajčat
  • 2 l vody - nebo zeleninového vývaru
  • 0,5 hrnku malých těstovin - například orzo
  • 2 ks listů kadeřávku
  • Na posypání
  • 6 lžic jemně strouhaného parmezánu

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte maso a restujte 2-3 minuty.
  2. Přidejte na malé kousky nakrájený celer, na kostičky nakrájenou dýni, těstovinu, zalijte vodou, nebo vývarem a vařte 15 minut.
  3. Do polévky přidejte na nudličky nakrájený kadeřávek, nakrájená rajčata a vařte ještě 10 minut.
  4. Polévku podle potřeby dochuťte solí, pepřem a podávejte posypanou parmazánem.

TIP:

Do polévky můžete přidat plechovku bílých fazolí.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z mletého krůtího masa

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat