Prostreno.cz

Polévka z bílého chřestu

Jemná, velmi chutná polévka z bílého chřestu.

Ohodnotit
(1 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 349 kJ / 83 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Chřest oloupejte, pokud má chřest zdřevnatělé konce, odkrojte je. Chřest nakrájejte na kousky.
  2. 3 lžíce másla rozpusťte v hrnci a nakrájenou cibulku lehce orestujte.
  3. Přidejte nakrájený chřest, promíchejte, zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte asi dvacet minut, nebo až je chřest měkký.
  4. Vyjměte několik kousků chřestu a polévku rozmixujte, pak do polévky vložte zpět kousky chřestu.
  5. Polévku podle potřeby dochuťte solí, pepřem a zjemněte smetanou.
  6. Lžíci chladného másla vložte do polévky a polévku promíchejte. Polévku už nevařte.

TIP:

Polévku můžete ozdobit tenkými plátky zeleného chřestu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    17,32g
  • Sacharidy:

    85,10g
    • Cukry:

      10,00g
  • Tuky:

    121,30g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 83 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z mletého krůtího masa

(2 hlasů)
45min
249 kJ

Jemná cuketová polévka

(2 hlasů)
50min
334 kJ

Hrachová polévka s uzeným masem

(1 hlasů)
1h a 5min
235 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílého chřestu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat