Prostreno.cz

Hrachová polévka s uzeným masem

Tradiční polévka, na kterou by se nemělo zapomínat. Majoránka, uzené, česnek.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 400 kJ / 95 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 400 g předvařeného hrachu
  • 2 l vody
  • 80 g slaniny - nakrájené na kostičky
  • 1 kostka hovězího bujonu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sádla - nebo másla
  • 250 g vařeného, uzeného masa
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 lžičky majoránky
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného

Postup přípravy

  1. Ve dvou litrech vody uvařte hrách podle návodu na obalu.
  2. Na nepřilnavé pánvi nasucho orestujte uzenou slaninu, pak přidejte sádlo, nebo máslo a nechte ho rozpustit.
  3. Přisypte mouku a míchejte 4–5 minut, až jíška zrůžoví.
  4. Minutu před dokončením přidejte mletou sladkou papriku.
  5. Řídkou a ještě horkou jíšku nalijte do uvařeného hrachu.
  6. Přidejte kostku bujónu, pepř, nakrájené uzené maso a vařte 15 minut.
  7. Nakonec vmíchejte česnek a majoránku. Podle potřeby dochuťte solí.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrachová polévka s uzeným masem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat