Prostreno.cz

Svíčkové medailonky s jahodami

Nezvyklá kombinace surovin, ale ta chuť! Nebojte se v kuchyni experimentovat.

22.05.2011 lanvin
35min

15min příprava

20min vaření

505 kJ / 120 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jahody překrojte napůl a promíchejte s cukrem a octem. Nechte stát 15 minut.
  2. Na talíře rozložte omytý, osušený polníček, pokapaný olivovým olejem. Vepřovou panenku nakrájejte na plátky, lehce posypte solí a pepřem.
  3. Na pánvi s rozehřátým olejem zprudka orestujte z každé strany 2 minuty. Zmírněte oheň a pečte ještě 10 minut.
  4. Porce položte na připravený polníček a přikryjte alobalem.
  5. Na pánev, na které jste restovali maso dejte vývar, přiveďte k varu, přidejte jahody a 2 minuty vařte na mírném ohni.
  6. Hotovou omáčkou přelijte maso a posypte bazalkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    99,36 g
  • Sacharidy:

    52,68 g
    • Cukry:

      20,68 g
  • Tuky:

    91,37 g
  • Vláknina:

    11,00 g

Aktivita pro spálení:

735 kcal
91

minut jízdy na kole

70

minut běhu

219

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové plátky s hříbky

(19 hlasů)
1h a 35min
534 kJ

Vepřové plátky s nivou v alobalu

(37 hlasů)
40min
684 kJ

Vepřová kapsa se sýrem a tymiánem

(20 hlasů)
25min
885 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

vepřová panenka

143 kcal / 100g
B22 g
S0 g
T3 g

balsamico krém

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

polníček

21 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Svíčkové medailonky s jahodami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba