Prostreno.cz

Vepřové plátky s hříbky

Až půjdete na procházku a přinesete si košík hub a nebudete vědět, co s nimi, zkuste tyto vepřové plátky s hříbky.

  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 540 kJ / 129 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 kg vepřového masa
  • Na marinádu
  • 100 ml sójové omáčky
  • 1 ks citronu - použijete jen šťávu
  • 40 ml balzamikového octa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička zázvoru - mletého
  • 1 hrnek vody
  • sůl a pepř
  • Na omáčku
  • 500 g hub - nejlépe hřibů
  • 2 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky oleje
  • 2 lžičky másla
  • sůl a pepř
  • kmín - mletý

Postup přípravy

  1. Smíchejte veškeré přísady na marinádu a maso v ní uložte v uzavřeném sáčku nebo míse přes noc v lednici.
  2. Nakrájejte houby na kostičky, šalotku nadrobno a rozmačkejte česnek. Na pánvi rozehřejte olej. Do horkého oleje vložte houby, dokud nepustí šťávu. Osolte, opepřete a dejte trochu kmínu. Přidejte máslo, šalotku a česnek. Chvíli poduste.
  3. Do pekáčku dejte maso, obložte houbami, zakryjte a pečte cca 1 - 1,5 hodiny, dokud není maso měkké. Poté můžete vepřové plátky servírovat nejlépe s vařeným nebo pečeným bramborem nebo bramborovou kaší.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s hříbky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat