Vepřové plátky s hříbky
Až půjdete na procházku a přinesete si košík hub a nebudete vědět, co s nimi, zkuste tyto vepřové plátky s hříbky.
-
1h a 35min
20min příprava
1h a 15min vaření
-
540 kJ / 129 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky11g
Ingredience na
- 1 kg
vepřového masa
- Na marinádu
- 100 ml
sójové omáčky
- 1 ks
citronu
- použijete jen šťávu
- 40 ml
balzamikového octa
- 2 stroužky
česneku
- 1 lžička
zázvoru
- mletého
- 1 hrnek
vody
-
sůl a pepř
- Na omáčku
- 500 g
hub
- nejlépe hřibů
- 2 ks
šalotky
- 2 stroužky
česneku
- 2 lžičky
oleje
- 2 lžičky
másla
-
sůl a pepř
-
kmín
- mletý
Postup přípravy
- Smíchejte veškeré přísady na marinádu a maso v ní uložte v uzavřeném sáčku nebo míse přes noc v lednici.
- Nakrájejte houby na kostičky, šalotku nadrobno a rozmačkejte česnek. Na pánvi rozehřejte olej. Do horkého oleje vložte houby, dokud nepustí šťávu. Osolte, opepřete a dejte trochu kmínu. Přidejte máslo, šalotku a česnek. Chvíli poduste.
- Do pekáčku dejte maso, obložte houbami, zakryjte a pečte cca 1 - 1,5 hodiny, dokud není maso měkké. Poté můžete vepřové plátky servírovat nejlépe s vařeným nebo pečeným bramborem nebo bramborovou kaší.