Prostreno.cz

Vepřové plátky s nivou v alobalu

Pikantní, efektní, ale především chutné jídlo - vepřové plátky s nivou - můžete uvařit třeba své drahé polovičce podle tohoto receptu.

Ohodnotit
(36 hlasů)
  • 40min

    10min příprava

    30min vaření

  • 694 kJ / 165 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy10g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 kg brambor
  • 500 g vepřového masa
  • 250 g nivy
  • sůl a pepř
  • majoránka

Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na kolečka asi 5 mm silná. Dejte do mísy, osolte, přidejte majoránku a zamíchejte. Maso nakrájejte na plátky, naklepejte, osolte, opepřete.
  2. Z alobalu vytvořte mističky, do každé dejte porci brambor, plátek masa a poklaďte jej nivou. Každou mističku zabalte do alobalu a pečlivě upěchujte konce. Pečte při 180˚C asi 30 minut. Vepřové plátky vyjměte z alobalu a můžete servírovat na talíř.

TIP:

Můžete použít i kuřecí maso a libovolný sýr, který zrovna máte doma a máte rádi.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,70g
  • Sacharidy:

    77,00g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    56,80g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 165 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

49

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(21 hlasů)

Snídaně z lásky

(35 hlasů)

Snídaně s malinami

(18 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s nivou v alobalu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat