Prostreno.cz

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí s jablky a rozinkami.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 60min

    45min příprava

    15min vaření

  • 551 kJ / 131 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy14g
tuky8g

Ingredience na

  • 400 g červeného zelí
  • 3 lžíce rozinek sultánek
  • 2 ks zelených jablek
  • 80 ml kvalitního oleje
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Sultánky namočte na půl hodiny do vody.
  2. Zelí nakrájejte na jemné proužky a přibližně 10-15 minut poduste na 3 lžících oleje.
  3. Zelí nechte vychladnout.
  4. Jablka oloupejte, nakrájejte je na klínky, nebo plátky, dejte je do misky a pokapejte citronovou šťávou.
  5. Zbývající olej smíchejte se solí, pepřem a cukrem.
  6. Zelí nasypte do mísy, přidejte jablka, scezené sultánky a vše zakápněte ochuceným olejem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z červeného zelí

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat