Saltimbocca z vepřového masa
Pravá saltimbocca se připravuje z telecího masa, vyzkoušejte tuto italskou klasiku z vepřového masa, tentokrát na grilu.
-
45min
30min příprava
15min vaření
-
301 kJ / 72 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy1g
tuky4g
Ingredience na
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na 8 plátků a opepřete je.
- Na každý plátek masa položte plátek šunky a lístek šalvěje.
- Šunku a šalvěj upevněte k masu párátkem.
- Maso potřete olejem a grilujte na středně předehřátém grilu z každé strany 3-5 minut, podle velikosti plátků masa.
- Maso můžete před podáváním posypat strouhaným parmazánem. Podle chuti můžete hotové maso lehce osolit.