Prostreno.cz

Grilované vepřové kotlety

Chuť masa podtrhne sladší marináda s bylinkami.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 981 kJ / 234 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy6g
tuky18g

Ingredience na

  • 6 ks vepřových kotlet
  • Na marinádu
  • 70 ml citronové šťávy
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 60 ml řepkového oleje
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 3 snítky čerstvého estragonu - nasekaného
  • 6 lístků čerstvé šalvěje
  • 1 lžička soli
  • 0,5 lžičky čerstvě mletého pepře

Postup přípravy

  1. Vepřové kotlety osušte papírovou utěrkou.
  2. Okraje nařízněte na několika místech nožem, aby se při grilování “nekroutily“.
  3. V misce smíchejte všechny ingredience marinádu.
  4. Do marinády vložte maso, misku uzavřete a maso marinujte přes noc v lednici.
  5. Kotlety vyndejte z marinády, osušte papírovou utěrkou a grilujte na středně předehřátém grilu z obou stran doměkka.
  6. Kotlety zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Grilované vepřové kotlety

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat