Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky s rozmarýnem

Kuřecí čtvrtky pečené s čerstvým rozmarýnem a javorovým sirupem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 0min
  • 261 kJ / 62 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na

  • 2 ks kuřecích čtvrtek
  • 5 ks brambor
  • 1,5 lžíce indické kořenící směsi - nebo koření pěti vůní
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce oleje
  • 10 ks cherry rajčat
  • 4 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 250 ml kuřecího vývaru - nebo vody

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Kuřecí čtvrtky potřete olejem, posypte kořením a koření vetřete do masa.
  3. Brambory oloupejte a nakrájejte na klínky.
  4. Brambory nasypte do pekáčku, na brambory položte větvičky rozmarýnu a kuřecí čtvrtky, vše osolte.
  5. Maso pokapejte javorovým sirupem, kolem masa uložte rajčata, podlijte vývarem a přikryté duste v troubě 40 minut.
  6. Maso odkryjte a dopečte doměkka a dozlatova.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,60g
  • Sacharidy:

    158,70g
    • Cukry:

      62,53g
  • Tuky:

    120,46g
  • Vláknina:

    46,00g

Aktivita pro spálení: 62 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

18

minut uklízení



Podobné recepty

Grilované kuřecí kostky

(1 hlasů)
45min
1053 kJ

Kuřecí kostky s koriandrem

(4 hlasů)
1h a 55min
785 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky s rozmarýnem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat