Prostreno.cz

Bublanina s bílým rybízem

Nadýchané a jemné těsto s drobným ovocem. Populární, snadný a rychlý dezert našich babiček a prababiček.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 1037 kJ / 247 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy29g
tuky12g

Ingredience na

  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 300 g bílého rybízu
  • 180 ml smetany ke šlehání
  • 3 ks vajec
  • 1 špetka soli
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 0,5 sáčku kypřícího prášku
  • 2 lžíce hrubé mouky - na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh.
  2. Žloutky vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  3. Za stálého šlehání přilijte smetanu.
  4. Pak přidejte vychladlé rozpuštěné máslo, mouku prosetou s kypřícím práškem a zlehka vmíchejte sníh z bílků a rybíz.
  5. Těsto nalijte do formy vymazané máslem a vysypané moukou.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 35 minut.

TIP:

K přípravě bublaniny můžete použít i červený rybíz, nebo jiné drobné ovoce.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,05g
  • Sacharidy:

    418,56g
    • Cukry:

      209,80g
  • Tuky:

    215,41g
  • Vláknina:

    10,00g

Aktivita pro spálení: 247 kcal

30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

73

minut uklízení



Podobné recepty

Čokoládové vafle

(4 hlasů)
55min
855 kJ

Jablka s mandlemi

(5 hlasů)
55min
656 kJ

Řezy s rybízem

(5 hlasů)
1h a 15min
1074 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bublanina s bílým rybízem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat