Prostreno.cz

Jablka s mandlemi

Dezert z jablek pečených s mandlemi a skořicí, například ve Francii jsou velmi oblíbeným dezertem.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 656 kJ / 156 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy15g
tuky10g

Ingredience na

  • 4 ks velkých jablek
  • 3 lžíce másla
  • 100 ml vody
  • 50 g plátků mandlí
  • 3 lžíce hnědého cukru
  • 50 ml smetany
  • Na posypání
  • 1,5 lžičky mleté skořice
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Jablka nakrájejte na poloviny, vyndejte jádřinec a uložte je do máslem vymazaného pekáčku.
  3. V pánvi nechte za stálého míchání rozpustit máslo s cukrem, opatrně přilijte vodu, smetanu a nechte projít varem.
  4. Přidejte nasekané plátky mandlí a dobře promíchejte.
  5. Směs rozdělte na jablka v pekáčku.
  6. Jablka posypte skořicí a pečte v troubě přibližně 20-25 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,52g
  • Sacharidy:

    216,40g
    • Cukry:

      115,60g
  • Tuky:

    253,10g
  • Vláknina:

    65,80g

Aktivita pro spálení: 156 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Jahodový dezert

(9 hlasů)
25min
798 kJ

Jablečný koláč

(6 hlasů)
1h a 25min
1070 kJ

Kokosový chlebíček

(6 hlasů)
1h a 30min
1415 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jablka s mandlemi

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat