Prostreno.cz

Kedlubnový salát

Čerstvý podzimní salát, připravený z bílé kedlubny a jablek.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

  • 191 kJ / 45 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky1g

Ingredience na

  • 3 ks bílých kedluben
  • 2 ks kyselých jablek
  • 4 snítky čerstvé máty
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • Na přeliv
  • 200 g hustého bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička medu
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Oloupané kedlubny nakrájejte na tenké plátky, plátky překrojte na polovinu.
  2. Omytá jablka nakrájejte stejně jako kedlubny.
  3. Kedlubny a jablky uložte střídavě na salátovou mísu.
  4. Jogurt promíchejte s česnekem, medem, citronovou šťávou a citronovou kůrou, podle chuti jogurt osolte.
  5. Jogurtem přelijte kedlubny s jablky.

TIP:

Jogurt můžete podávat taky zvlášť.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    26,60g
  • Sacharidy:

    239,00g
    • Cukry:

      107,20g
  • Tuky:

    7,78g
  • Vláknina:

    40,00g

Aktivita pro spálení: 45 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

13

minut uklízení



Podobné recepty

Hráškový salát

(2 hlasů)
40min
638 kJ

Salát z kuskusu

45min
709 kJ

Fazolový salát

30min
264 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kedlubnový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat