Prostreno.cz

Hráškový salát

Čerstvý křupavý salát je ideální příloha například ke smažené rybě, nebo jen tak samostatně.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 40min

    30min příprava

    10min vaření

  • 638 kJ / 152 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy10g
tuky11g

Ingredience na

  • 300 g lusků cukrového hrachu
  • 200 g zelených fazolových lusků
  • 100 g mraženého hrášku
  • 3 lžíce extra panenský olivový olej
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 snítky čerstvé máty
  • 0,5 lžičky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 250 g tvarohu - nebo jiný čerstvý sýr
  • 4 lžíce nasekaných pistácií - nebo lískových ořechů

Postup přípravy

  1. Očištěné lusky nakrájejte, každý přibližně na 2-3 kousky.
  2. Lusky a mražený hrášek blanšírujte v osolené vodě přibližně 3 minuty.
  3. Lusky a hrášek sceďte a přelijte je studenou vodou, nechte dobře okapat.
  4. Zeleninu nasypte do salátové mísy, přidejte lístečky máty, zakápněte olejem a citronovou šťávou.
  5. Podle chuti osolte, opepřete a promíchejte.
  6. Posypte rozdrobeným tvarohem, nasekanými ořechy a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,30g
  • Sacharidy:

    151,10g
    • Cukry:

      28,20g
  • Tuky:

    163,90g
  • Vláknina:

    70,00g

Aktivita pro spálení: 152 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Špenátový salát s jablky

(1 hlasů)
25min
920 kJ

Bramborový salát se zakysanou smetanou

(3 hlasů)
45min
376 kJ

Zelný salát s brusinkami

(3 hlasů)
25min
660 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hráškový salát

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat