Prostreno.cz

Hovězí svíčková po asijsku

Minutka z hovězí svíčkové s červenou paprikou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 626 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky10g

Ingredience na

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 100 ml vody
  • 130 ml sójové omáčky
  • 120 ml rýžového vína
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 80 ml rostlinného oleje
  • 1 ks velké červené papriky
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře
  • 1 ks lahůdkové cibulky
  • K podávání
  • 8 lístků hlávkového salátu
  • Na posypání
  • 1 lžíce světlých sezamových semen

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na menší kousky, papriku nakrájejte na proužky.
  2. V rendlíku přiveďte za stálého míchání k varu vodu, sójovou omáčku, rýžové víno, cukr, kukuřičný škrob, česnekový prášek a zázvor. Když směs začne vařit, odstraňte z tepla.
  3. Ve velké pánvi zahřejte olej, přidejte na proužky nakrájenou papriku a míchejte přibližně 5 minut.
  4. Přidejte maso a restujte 5-10 minut, podle velikosti kousků masa.
  5. Maso osolte, opepřete, přidejte omáčku a vše jen prohřejte.
  6. Podávejte na listech salátu, posypané sezamem a nakrájenou cibulkou, nejlépe s rýží.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí svíčková po asijsku

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat