Prostreno.cz

Hovězí špíz s pomerančem

Hovězí maso a pomeranč, nebojte se této kombinace a recept vyzkoušejte.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    25min příprava

    20min vaření

  • 907 kJ / 216 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy6g
tuky16g

Ingredience na

  • 500 g hovězí svíčkové
  • 1 ks bio pomeranče
  • Na marinádu
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 100 ml řepkového oleje
  • 1 lžička řepkového oleje
  • 1 stroužek česneku - jemně nasekaný
  • 1,5 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky hrubě mletého barevného pepře

Postup přípravy

  1. Smíchejte ingredience na marinádu.
  2. Maso nakrájejte na kostky a vložte je do marinády. Promíchejte a nechte přes noc v lednici.
  3. Pomeranč nakrájejte na plátky, plátky na polovinu.
  4. Marinované maso navlečte střídavě s plátky pomeranče na špejle, nebo jehly.
  5. Pečte na grilovací pánvi ze všech stran 15-20 minut.

TIP:

Špízy můžete připravit i z jiného druhu masa: vepřové, krůtí, nebo kuřecí.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí špíz s pomerančem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat